Міністр культури подав у відставку

Міністр культури подав у відставку

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав заяву про відставку.

Про це він повідомив у себе на сторінці у фейсбуці.

Напередодні у вечірньому зверненні Володимир Зеленський повідомив, що дав доручення прем'єр-міністру знайти заміну Ткаченку.

Сам Ткаченко написав, що заяву приніс прем'єру того ж вечора і «лише потім здивувався заяві президента щодо цього ж питання».

З його слів, він написав заяву «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни».

«Культура під час війни важлива, бо це війна не тільки за території, а за людей, а люди - це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього. І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності та наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших»,  - зазначив він.

Натомість під дописом розгорілась дискусія. Дехто пише, що Ткаченку потрібно продовжувати працювати. А на думку гендиректора Одеської кіностудії, ексдепутата Луцької міськради Андрія Осіпова, «питання «гроші на дрони чи на фільми?» - це маніпуляція і підміна предмету спору, на кшталт «що важливіше зір чи слух?».

Проте чимало підписників пригадали Ткаченку свіжий скандал щодо замовлення за 33 мільйони з держбюджету зйомок серіалу «Інгулець», сюжет якого дублює російський серіал «Жуки». А прототипом одного з основних персонажів став власник ФК «Інгулець»,  аграрій Олександр Поворознюк.

«Поворознюк це не про культуру. Це дно», - пишуть користувачі.

Міністр культури подав у відставкуМіністр культури подав у відставку

Читайте також:

Можливо зацікавить