Минулого тижня 189 родин придбали житло за програмою єОселя

Минулого тижня 189 родин придбали житло за програмою єОселя

Протягом минулого тижня 189 українських родин взяли кредити за програмою єОселя на придбання житла на загальну суму майже 300 млн грн. 

Про це у фейсбуці пише Конфедерація будівельників України.

Серед отриманих кредитів:

  • кредити під 3% отримали 103 військовослужбовців та силовиків, 12 педагогів, 14 медиків та 2 науковця;
  • кредити під 7% отримали 50 українців без власного житла та 8 ВПО.

Більше кредитів було взято для придбання житла на вторинному ринку – 138 кредитів, у забудовника – 47 кредитів, та на придбання квартир на етапі будівництва – 4 кредити. 

«На сьогодні кредити на придбання житла за програмою єОселя отримали вже 4365 українських родин. Банки видали кредитів загалом на 6,3 млрд грн. Від початку запуску в серпні масової іпотеки, за якою можна взяти кредит під 7%, щотижня близько 200 українців беруть кредити за програмою. Третина кредитів – саме під 7%. Нагадаю, що масова іпотека орієнтована, в першу чергу, на первинний ринок – кредити надаються на придбання квартир в будинках, які будуються, або не старше 3 років. Таким чином завдяки програмі ми не лише допомагаємо українцям придбати власне житло, а й стимулюємо активізацію в будівельній та суміжних галузях економіки», – зазначила Надія Бігун, заступник Міністра економіки України. 

Програма єОселя реалізується Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації України та ПрАТ « Укрфінжитло». 

Статистику щодо отриманих кредитів за областями можна переглянути на інфографіці.

Минулого тижня 189 родин придбали житло за програмою єОселя

Читайте також:

Можливо зацікавить