«Місяць йде за рік»: військовий розповів про важку ситуацію в Торецьку

бої за Торецьк

У місті Торецьк дуже важка ситуація - заступник командира штурмового полку «Сафарі» бригади «Лють» Богдан Кушнір («Гриз») стверджує, що перебування на цій ділянці фронту місяць дорівнює року.

Військовий розповів «Укрінформу», що його підрозділ перебуває там з червня

«Уже досить довго - скоро буде три місяці, як ми знаходимось на Торецькому напрямку. А там - як місяць за рік, напевно. Це один із самих складних напрямків. От там останній час і воюємо», - сказав Кушнір.

За його словами, Торецьк - одна з найголовніших «точок», на які тиснуть російські загарбницькі війська. Це місто знаходиться неподалік від Горлівки, яка окупована росіянами з 2014 року. Окупанти пішли у наступ на місто за декілька днів після того, як туди зайшла бригада Кушніра.

 «Ворог почав настільки масовий наступ, що я у своїй практиці стільки ворожої піхоти ще не бачив. Мова не так йшла про техніку ворожу, яка може підірватися, її можна спалити. Така кількість піхоти, коли йде десять, десять знищили, а йде двадцять. Двадцять не дійшло, йде тридцять. Кожну годину просто йдуть групи...» - розповів військовий.

За його словами, такий натиск неможливо стримувати на одних позиціях. Український підрозділ тримався скільки міг, але довелося з боями потроху відходити на інші позиції, щоб не потрапити в оточення.

«Наш підрозділ керується тим, що краще зберегти людей, ніж доповісти, що тримав позицію до останнього. Зрозуміло що, наскільки можна, ми утримуємо позицію», - каже «Гриз».

Він додав, що немає сенсу утримувати певну позицію, коли ворог обійшов її та пішов далі. Важливого значення для ЗСУ така локація не має, а бійці можуть бути відрізані від своїх побратимів та знищені. Тому, за словами Кушніра, підрозділ поступово відходив з боями, а одночасно за спинами певних українських загонів будували укріплення:

«Потім ворог ткнувся у цю оборону й дуже сильно загальмував. На декілька тижнів ми реально, як могли, там стримували противника, хоч й були дуже криваві тижні. Потім уже підійшло підкріплення - декілька бригад Збройних сил. Та зав'язалися вже повноцінні бої, ворог уже зрозумів, що не може просуватися чисто піхотою та почав закидати й велику кількість техніки».

За його словами, окупанти дуже глибоко просунулися - на декілька кілометрів. Наразі бої йдуть в самому Торецьку. Російські загарбники стирають місто з лиця землі та щодоби скидають на нього десятки авіабомб.

Читайте також:

Можливо зацікавить