РФ проривається до Торецька: у міській забудові йдуть важкі бої

Бої за Торецьк

У міській забудові біля Торецька Донецької області тривають важкі бої. Інколи в місто проникають диверсійно-розвідувальні групи окупантів.

Про це повідомив виконувач обов’язків пресофіцера 32-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олександр Бордіян в ефірі «Радіо Свобода».

За його словами, основні бойові дії тривають в населених пунктах Північне та Залізне, які розташовані безпосередньо на околицях Торецька. Військовий зазначив, що протягом останнього тижня зросла кількість російських військових, які здаються в полон.

«Справа в тому, що зараз йдуть бої в міській забудові: це агломерація Північне-Залізне, і воно там підступає щільно до самого міста Торецьк. Тому бої йдуть в міській забудові, і, звісно, якісь диверсійно-розвідувальні групи можуть просочуватись крізь наші спостережні пункти і намагатися в нашому найближчому тилу вести якусь диверсійну діяльність. Такі групи виявляються, знищуються. Станом на тиждень, що минув, маємо таку статистику: трошки більше цих груп почало здаватися в полон. Це не суттєво, але така тенденція є», - розповів Бордіян.

Військовий також підкреслив, що ситуація на підступах до Торецька залишається важкою. Бордіян зауважив, що операція ЗСУ в Курській області Росії поки не вплинула на інтенсивність бойових дій на цьому напрямку. Навпаки, російська армія збільшила кількість авіаударів КАБами.

«На підступах до міста Торецьк ситуація так само важка, серйозна... Можемо навіть сказати, що щільність обстрілів навіть керованими авіаційними бомбами збільшилася. Обстріли за допомогою артилерії і скиди з дронів – тенденція приблизно зберігається. З приводу штурмів – так, трошки інтенсивність впала, це не дуже висока дельта. Тобто, вона впала не значно, але вони намагаються компенсувати цю нестачу саме обстрілами КАБами», - додав пресофіцер.

Читайте також:

Можливо зацікавить