Морква до весни без втрати свіжості: як правильно зберігати овоч

Морква – один із найцінніших коренеплодів у зимовому раціоні. Вона не лише смачна й універсальна в кулінарії, але й містить корисний бета-каротин, вітаміни групи B, калій, кальцій і клітковину. Щоб зберегти всі ці властивості до весни, важливо правильно організувати зберігання.
Як правильно зберігати зібрану на городі моркву, розповідає ТСН з посиланням на YouTube-канал "Корисні корисності".
Городниця радить після викопування моркви не заносити її відразу до холодильника чи підвалу. Варто зрізати бадилля та залишити овочі на грядці на кілька годин, але не на весь день. Адже під сонцем морква втратить багато вологи, стане в’ялою, а її смак погіршиться.
Городниця порадила використовувати для зберігання моркви тирсу, але з дерев хвойних порід. Саме вона містить фітонциди, які перешкоджають розвитку плісняви, хвороботворних бактерій і шкідливих грибків.
Як використовувати тирсу
- Застеліть дно ящика агроволокном, а зверху насипте тирсу.
- Викладіть моркву так, щоб коренеплоди не торкалися один одного.
- Пересипте моркву тирсою. І далі робіть усе так само, поки ящик не наповниться.
- Зверху моркву накрийте агроволокном.
«Щоб морква гарно збереглася, потрібно забезпечити температуру від 0…+2 °C. Чим краще будуть підібрані умови, тим довше і краще будуть зберігатися коренеплоди», - розповіла городниця.
Читайте також:
- Капуста не зів'яне і не покриється цвіллю до весни: як правильно зберігати овоч
- Як позбутися молі раз і назавжди без хімії - результат за один день
- Залишитесь без урожаю: які овочі категорично не можна зберігати з картоплею