Морквяний торт: рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом морквяного торта.
Про те, як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
«Можна додавати різного роду начинку, таким чином урізноманітнювати сам торт», - зазначила Юлія.
Рецепт на форму d- 20 см.
Інгредієнти:
- борошно - 250 г;
- яйця - 3 шт;
- цукор - 200 г;
- олія без запаху - 150 г;
- морква дрібно натерта - 250 г;
- кориця - 1,5 ч.л;
- сіль - 1/2 ч.л;
- розпушувач - 2 ч.л;
- горіхи подрібнені - 6 ст.л.
Крем
- вершки 33% - 150 мл;
- вершковий сир (по типу Філадельфія) - 700 г;
- цукрова пудра - 100 г
Збиваємо цукор з олією, додаємо по одному яйця і після кожного збиваємо. Змішуємо всі сухі інгредієнти (просіяне борошно, кориця, сіль, розпушувач) та додаємо до збитої маси. Легкими рухами перемішуємо лопаткою, додаємо моркву та горіхи. Ще раз перемішуємо. Викладаємо у форму (дно застелене пергаментом, боки нічим не змащуємо) і випікаємо при температурі 170 градусів 40-50 хв, орієнтуємося на свою духовку, можливо довше. Перевіряємо на суху шпажку.
Дати бісквіту вистигнути і помістити на кілька годин (в харчовій плівці) в холодильник (в мене був ніч). Розділити на три коржі.Готуємо крем: обов’язково охолоджені вершки, сир та пудру збиваємо кілька хвилин до утворення щільної маси.
Кожен корж перед збиранням просочуємо (у мене була кава під рукою, я нею і просочила). Далі перемащуємо кремом (трохи крему лишаємо на боки), фіксуємо в роз‘ємному кільці і ставимо на кілька годин (не менше 6) в холодильник. Дістаємо, допрацьовуємо боки (вирівнюємо), посипаємо крихтою або ж прикрашаємо на свій смак.
Читайте також:
- Поради для господинь: що робити, щоб із пиріжків не витікала ягідна начинка
- Смачний та простий у приготуванні: рецепт суші-торта від луцької фудблогерки
- Пуансетія втрачає листя і не цвіте: як це виправити