На Харківщині чоловік прихистив окупанта і видавав його за власного сина

На Харківщині чоловік прихистив окупанта і видавав його за власного сина

Унаселеному пункті Шостакове Харківської області місцевий мешканець понад місяць видавав російського солдата за свого сина. Чоловік каже, що врятував його щоб здати його в СБУ,  а називав сином, щоб їх обох не вбили росіяни.

Про це повідомив начальник слідчого управління нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Як стверджує затриманий військовий рф - він народився у місті Кривий Ріг, де й зараз проживають його родичі. Переїхав у Крим, який був анексований. Став громадянином рф, у армії служив наводчиком танку. 

Коли вони колоною з 5 танків заїхали на територію України, цей молодий чоловік вирішив не брати участь у «військовій операції», втік з танку і сховався у місцевого жителя в селищі Шостаково. За його словами, планував після війни поїхати до своєї сім’ї в Україні.

Місцевий мешканець, за його ствердженням, просто допоміг цьому хлопцю. Він покривав його в себе вдома більше місяця, вдаючи його за сина. Знайдений був поліцейськими роти «СХІД», керівником якої є Сергій Богдановський.

«Чому він одразу після деокупації не видав його, які ще дії вчиняв місцевий мешканець надаючи допомогу державі-агресору рф - буде з’ясовано в ході слідства за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Обох затримано», - повідомив Болвінов.

Він опублікував відео із обома чоловіками. Місцевий мешканець, зокрема, запевняє, що видавав окупанта за свого сина, щоб врятувати від росіян і потім здати СБУ. Мовляв, якби про це дізналися росіяни, то «прикопали» б і його, і солдата. Хлопець жив у чоловіка, а також харчувався і отримав одяг. За словами чоловіка, у період окупації селища він не допомагав російським військовим і не був їх поплічником.

Можливо зацікавить