На Волині 12 людей оформили кредити на встановлення сонячних панелей

На Волині 12 людей оформили кредити на встановлення сонячних панелей

На Волині 12 людей з липня цього року оформили кредит на встановлення сонячних панелей. 

Про це повідомила Суспільному директорка департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів облдержадміністрації Вероніка Бальбуза під час брифінгу в облдержадміністрації.

З її слів, станом на 4 жовтня вже видані 12 кредитів на загальну суму чотири мільйони гривень. Фізичні особи можуть скористатися пільговим кредитуванням під 0%, тобто держава повністю компенсує відсоткову ставку. Термін кредитування — до 10 років. Сума кредитування може сягати до 480 тисяч гривень.

Щоб отримати кредит потрібно підготувати та подати відповідні документи:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • довідку про доходи;
  • а також документи на обладнання, яке планують придбати.

Окрім того, енергокредити можуть отримати суб’єкти господарювання. Це фізичні особи-підприємці, юридичні особи, а також ОСББ. Для них відсоткова ставка становить 7% річних. Термін кредитування — до 10 років. Для ОСББ кредит становить до 5 млн грн, а для суб’єктів господарювання — до 150 млн грн.

Програмою можуть скористатися великі підприємства. Відсоткова ставка для них більша — 13,5 %. Термін кредитування — до 10 років. А сума кредитування сягає 25 млн євро. Такі кредити зазвичай призначені на відбудову знищеної або пошкодженої енергоструктури.

Читайте також: 

Можливо зацікавить