На Волині через туристів-порушників прикордонного режиму можуть закрити популярний пляж: що відомо

На Волині через туристів-порушників прикордонного режиму можуть закрити популярний пляж: що відомо

Впродовж вихідних,13-14 липня, у селі Мельники, що у Шацькій громаді на Волині, склали 18 протоколів на відпочивальників за порушення прикордонного режиму. Йдеться про 5-кілометрову прикордонну смугу.

Про це у коментарі Суспільному розповів секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук.

З його слів, почастішали походи туристів за межі села Мельники, яке входить до прикордонної смуги. Зокрема, відпочивальники, ігноруючи розміщені таблички з надписами «Заміновано», різного роду загородження та колючий дріт.

«Вони можуть наступити на міну і це може обернутися трагедією. Були ситуації, коли прикордонники зупиняли відпочивальника і казали, що у ліс йти небезпечно. А він каже: мені все одно, я тут поселився і хочу гуляти», — говорить Богдан Тимошук.

За словами секретаря Шацької селищної ради, саме через такі випадки 17 липня у селі Мельники відбулася спільна нарада за участю прикордонників, правоохоронців, рятувальників, представників Шацького нацпарку і власників садиб, які здають в оренду житло.

«Центральний пляж озера Пісочне у селі Мельники прямо примикає до рубежу державного кордону, а це становить небезпеку для життя і здоров’я відпочивальників. Тому люди, які поселяють туристів, повинні інформувати їх, що за межі центрального пляжу ходити в ліс заборонено», — наголосив посадовець.

Як зазначив Богдан Тимошук, до 21 липня ситуацію в селі Мельники відстежуватимуть. Якщо на вихідних прикордонники знову виявлятимуть у лісі відпочивальників, які порушують прикордонний режим, то Шацька селищна рада прийматиме кардинальні рішення — обмежить доступ до території села Мельники та повністю закриє для туристів центральний пляж озера Пісочне.

Читайте також: 

Можливо зацікавить