На Волині після риболовлі чоловік захворів на лептоспіроз

На Волині після риболовлі чоловік захворів на лептоспіроз

В Ковельському районі  після риболовлі чоловік захворів на лептоспіроз.

Це вже другий випадок цієї хвороби в області у 2023 році. Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Захворів чоловік, котрий перебував у водоймі босоніж.

На третю добу в нього до 39,5C підвищилася температура тіла, турбували розлади шлунково-кишкового тракту, пожовтіли склери і шкірні покриви. Діагноз «лептоспіроз» підтверджено в лабораторії відділення вірусологічних та біологічних досліджень Волинського центру контролю та профілактики хвороб. 

Хворий перебуває на стаціонарному лікуванні, епідрозслідування триває.

Лептоспіроз (водяна гарячка, лугова гарячка, болотна гарячка) – це гостре інфекційне захворювання. Характеризується ураженням м’язів, печінки і нирок та супроводжується хвилеподібною гарячкою. При відсутності вчасного звернення за медичною допомогою та належного лікування можливі важкі ураження нирок, менінгіт і навіть смерть пацієнта. Ця недуга вражає як людей, так і тварин.

Основними джерелами збудників цієї інфекції є гризуни (понад 70%). Інфікування людини відбувається, переважно, при контактуванні з водою відкритих водойм, забрудненою виділеннями гризунів, та безпосереднім контактом з цими тваринами.

У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі, а також слизові оболонки (очі, ніс, рот). Людина може захворіти в період від 2 днів до 4 тижнів після інфікування.

Читайте також:

Можливо зацікавить