На Волині ще дві громади вийшли з-під московського патріархату

На Волині ще дві громади вийшли з-під московського патріархату

До Управління єпархії звернулися громади Рівноапостольного князя Володимира села Дубище Рожищенського і Великомучениці Параскеви П’ятниці села Ратнів Луцького деканату з прохання возз’єднатися з ПЦУ. Про це повідомляє Волинська єпархія Православної Церкви України.

Парафіяни цих сіл провели збори, на яких більшістю вирішили змінити юрисдикцію. Разом із вірянами села Ратнів приєднатися до ПЦУ вирішив і протоієрей Валентин Савчук.

Це вже одинадцять парафій у нашій єпархії, які возз’єдналися з ПЦУ після початку повномасштабної війни Росії проти України й 92 – після одержання Томосу про визнання автокефалії нашої Церкви.

Нагадаємо, що раніше громада Воскресіння Господнього сіл Звірів, Олександрія і Новокотів Луцького районного деканату возз’єдналася з ПЦУ

8 квітня Преосвященний єпископ Матфей зустрівся з вірянами Свято-Миколаївського храму села Осекрів й села Мочалки Ковельського (Турійського) району та з парафіянами Свято-Михайлівського храму села Павлівка. Вони прийняли рішення про перехід з московського патріархату у Православну Церкву України.

Можливо зацікавить