На Волині зняли всі обвинувачення з поліцейського, який зупинив п'яного прокурора

На Волині зняли всі обвинувачення з поліцейського, який зупинив п'яного прокурора

24-го січня відбулось останнє засідання по справі нововолинського поліцейського Віктора Циплакова у Рожищенському суді, який затримав п’яного прокурора Миколу Троцюка.

Після більше, як дворічної судової тяганини, поліцейського, якого обвинувачували у проникненні на приватну територію, визнали невинним та зняли всі обвинувачення, повідомляє БУГ.

Віктора Циплакова судили за ч.2 статті 162 КК України «Порушення недоторканості житла». Прокурор, який представляє сім’ю Троцюка (ексначальника Нововолинського відділу Володимир-Волинської прокуратури), просив суд призначити покарання правоохоронцю у виді 4 роки позбавлення волі.

Заслухавши напередодні доводи двох сторін, суддя постановила визнати Віктора Циплакова невинуватим та виправдати на підставі п.3, ч.1, статті 373 КПК України, у зв’язку із недоведеністю в його діяннях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, статті 162 ККУ.

Вирок може бути оскарженим в апеляційному суді протягом 30 днів.

На Волині зняли всі обвинувачення з поліцейського, який зупинив п'яного прокурора

Нагадаємо, що у 2020-му році Віктор Циплаков переслідував порушника, який перебував в стані алкогольного сп‘яніння за кермом. Водій вийшовши з авто, хамовито відреагував до настанов патрульних та зайшов на територію приватного будинку.

Правоохоронець намагався затримати п‘яного прокурора на території приватного будинку, що належить тещі Миколи Троцюка. Спочатку порушник бігав навколо будинку рідних, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Згодом правоохоронці наздогнали та зупинили прокурора на вулиці Героїв АТО, перегородивши шлях. На місці події були дві машини поліції. У водія легковика виявили ознаки алкогольного сп’яніння, від проходження алкотесту та освідування в медичному закладі він відмовився.

Наприкінці грудня Шацький районний суд Волинської області в особі судді Наталії Сушик визнав винним прокурора Миколу Троцюка у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП, однак закрив провадження у справі на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Микола Троцюк вирішив доводити свою «невинуватість» в Апеляційному суді Волинської області. 27-го січня відбувся розгляд справи в суді у Луцьку. Адвокати Миколи Троцюка не погодилися з постановою Шацького суду.

Втім, Апеляційний суд Волинської області не задовольнив апеляційні скарги адвокатів та залишив постанову Шацького районного суду Волинської області без змін.

Читайте також: 

Можливо зацікавить