«Надзвичайно смачна випічка»: рецепт сирника від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати львівський сирник.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
«Це надзвичайно смачна сирна випічка», - написала Юлія.
Розмір форми :25 х 15 см.
- сир кисломолочний жирний - 1 кг;
- цукор - 140 г;
- яйця - 4 шт;
- сметана жирна - 85 г;
- масло - 145 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- крохмаль кукурудзяний - 35 г;
- родзинки - 100 г;
- цедра - 1 лимона (або апельсина).
Глазур:
- масло - 70 г;
- сметана - 60 г;
- какао - 15 г;
- цукор - 50 г.
До сиру додаємо цукор, сметану, ванільний цукор і перебиваємо блендером (або перетираємо через сито). Додаємо розтоплене і охолоджене масло, крохмаль і перемішуємо.
Додаємо по одному яйця, після кожного перемішуючи лопаткою. Далі кладемо попередньо запарені родзинки і цедру. Перемішуємо і викладаємо в форму змащену маслом і застелену пергаментом. Випікаємо при температурі 170 градусів 35-50 хв.
\Виймаємо з форми коли схолоне.
Готуємо глазур: до розтопленого масла додаємо всі інші інгредієнти, перемішуємо і варимо на повільному вогні 3-4 хв (постійно мішаємо). Поливаємо охолоджений сирник. Ставимо в холодильник на кілька годин, краще на ніч.
Читайте також:
- Смачний пиріг з какао та сиром: простий рецепт від луцької фудблогерки
- Оживе за лічені дні: як врятувати спатифілум
- Як виростити рясний урожай баклажанів: коли сіяти розсаду в лютому 2025