«Надзвичайно смачна випічка»: рецепт сирника від луцької фудблогерки

Львівський сирник: покроковий рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати львівський сирник.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

«Це надзвичайно смачна сирна випічка», - написала Юлія.

Розмір форми :25 х 15 см.

  • сир кисломолочний жирний - 1 кг;
  • цукор - 140 г;
  • яйця - 4 шт;
  • сметана жирна - 85 г;
  • масло - 145 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • крохмаль кукурудзяний - 35 г;
  • родзинки - 100 г;
  • цедра - 1 лимона (або апельсина).

Глазур:

  • масло - 70 г;
  • сметана - 60 г;
  • какао - 15 г;
  • цукор - 50 г.

До сиру додаємо цукор, сметану, ванільний цукор і перебиваємо блендером (або перетираємо через сито). Додаємо розтоплене і охолоджене масло, крохмаль і перемішуємо.

Додаємо по одному яйця, після кожного перемішуючи лопаткою. Далі кладемо попередньо запарені родзинки і цедру. Перемішуємо і викладаємо в форму змащену маслом і застелену пергаментом. Випікаємо при температурі 170 градусів 35-50 хв.

\Виймаємо з форми коли схолоне.

Готуємо глазур: до розтопленого масла додаємо всі інші інгредієнти, перемішуємо і варимо на повільному вогні 3-4 хв (постійно мішаємо). Поливаємо охолоджений сирник. Ставимо в холодильник на кілька годин, краще на ніч.

Читайте також:

Можливо зацікавить