Назавжди забудете про проблему: як волинянам вивести жучків із крупи

Назавжди забудете про проблему: як волинянам вивести жучків із крупи

Навіть у найдосвідченіших і найбільш охайних волинських господинь у крупах можуть завестись жучки.

Про те, як позбутися жучків у крупі та в шафі, пише Главред.

Як вивести жучків із крупи

Для того, щоб позбутись непроханих гостів, варто дотримуватись чотирьох головних правил:

Виявити та викинути продукти, які заражені. Їжу і продукти, в яких були виявлені жуки, треба викинути за межі житла — замотати в пакет і віднести у вуличний сміттєвий бак. Якщо залишити пакет з жуками в домашньому відрі для сміття, є вірогідність, що декілька особин втечуть. Епіцентром нашестя жучків можуть бути не лише крупи й каші. Треба оглянути не лише їх, але і борошно, спеції, печиво, корм для вихованців, сухі квіти, а також корми для риби. Огляд слід робити не лише поверхнево, але і в усій крупі.

Обробка продуктів. Крупу, де були знайдені особини, краще всього викинути. Але можна й обробити шляхом заморожування або розігрівання в духовці. Продукти в упаковках по сусідству також слід обробити, навіть якщо при огляді в них не було виявлено шкідників.

Очищення місткостей і банок. Місця, де були знайдені комахи, слід очистити, особливо в кутах і западинах. Очищення слід зробити за допомогою пилососа. Якщо мішок одноразовий, його треба відразу викинути у вуличний смітник. Якщо багаторазовий — витрусити на вулиці вміст, після чого мішок заморозити в морозильній камері на три-чотири дні. Далі можна зробити вологе прибирання. Рекомендується протерти поверхні з використанням господарського мила або оцту, розбавленого водою. Місткості, в яких зберігалася зіпсована їжа, треба ретельно вимити.

Захист продуктів. Після усунення жучків важливо не допустити повторного зараження. Рекомендується зберігати продукцію в закритих місткостях зі скла, металу або пластика. 

Що відлякує жучків у крупі

Існує одразу кілька народних методів, які допоможуть вберегтися від нашестя жучків. Для цього вам потрібні:

  • лаврове листя;
  • часточки часнику, очищеного від лушпиння;
  • м'ятна жуйка.

Це перевірені відлякувачі, які не дадуть жукам комфортно жити у ваших продуктах. Їх треба покласти на поверхню круп та біля них.

Чи можна варити кашу в якій завелися жучки

Якщо в харчовому продукті ви побачили хоч одного жука - значить, з великою ймовірністю продукт вже заражений іншими особинами і яйцями. Їсти таку їжу небажано, оскільки може з'явитися алергічна реакція. Але врятувати такі крупи можна.

Для цього потрібно:

  • усунути з продукту дорослих жучків;
  • просіяти крупу/борошно через сито;
  • заморозити крупи на три-чотири дні або прожарити в духовці впродовж години при температурі не більше 50 ⁰С.

Читайте також:

Можливо зацікавить