Сезон консервації на Волині: в якому посуді не можна варити варення

Як готувати варення

Влітку багато волинських господинь роблять заготовки на зиму - консервують овочі та фрукти, варять варення. Однак під час такого процесу варто враховувати вид ягід, які ви зібралися «закривати».

Про те, у чому варити варення, щоб не пригорало і не окислювалося, пише Уніан.

Який посуд підходить для варіння варення - варіанти

Існує кілька варіантів ємностей, які можна використовувати для приготування варення. По-перше, краще брати каструлю з товстими стінками і дном - вона добре зберігає тепло, тримає і рівномірно розподіляє температуру.

Чи можна варити варення в каструлі з нержавійки

Так, нержавіюча сталь - чудовий варіант для варення. Не дарма досвідчені кулінари називають такий матеріал «харчова сталь», тому що навіть за найвищих температур жодної шкідливої хімічної реакції не буде. Це означає, що варення залишиться смачним і корисним. Навіть кислоти в складі ягід не можуть вплинути на зовнішній вигляд або характеристики сталі - тож каструля з нержавійки не постраждає від варіння варення. До речі, чудова заміна каструлі з нержавіючої сталі - ємність із тефлоновим покриттям, особливо якщо потрібно зварити невелику кількість варення.

Чи можна варити варення в емальованій каструлі

Такий вид посуду теж підходить для приготування джемів і варення - емальовані каструлі добре розподіляють температуру і дають змогу рівномірно прогріти варення. Однак є нюанс - якщо з емальованою каструлею поводитися неакуратно і регулярно піддавати її впливу високих температур, то на ємності можуть з'явитися тріщини і відколи, в яких обов'язково влаштуються бактерії.

Чи можна варити варення в мідному тазу

Через свою вартість мідний посуд на побутових кухнях зустрічається рідко, але саме він вважається преміум-варіантом для приготування варення. По-перше, зовні має дуже презентабельний вигляд, по-друге, якщо готувати солодощі саме в мідному тазу, то під час варіння варення не пригорить, а під час зберігання не зацукрується. Якщо у вас є така можливість, краще придбати хоча б один мідний таз для солодкої консервації.

У якому посуді варити варення не можна

Єдиним матеріалом, який категорично не підходить для варіння варення, вважається алюміній. Річ у тім, що під час контакту з високими температурами і кислотами в складі ягід, алюміній починає окислюватися і «віддавати» варенню всі домішки металів. Через це варення стане не тільки марним, а й несмачним - ви відчуватимете характерний присмак алюмінію. Чи можна варити варення в алюмінієвому посуді? Ні, категорично не можна.

Читайте також:

Можливо зацікавить