Не був громадянином України, та до останнього подиху захищав державу: волинянка просить посмертно державну нагороду загиблому батьку

Не був громадянином України, та до останнього подиху захищав державу: волинянка просить посмертно державну нагороду загиблому батьку

Волинянка Діана Хачатрян просять посмертно присвоїти звання Героя України її батьку, який загинув на війні.

Відповідну петицію вона зареєструвала на сайті Президента України.

Хачатрян Гайк Леваєвич 15.12.1981 року народження, уродженець Вірменії. 

Він служив гранатометником 2-го гранатометного відділення взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки військової частини А/7059.Брав участь у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Росії проти України перебуваючи в м.Краматорськ, м.Лиман, смт. Ямпіль Донецької обл., міста якої стали другим форпостом щодо стримування російської навали. Загинув 26 квітня 2023 року під час обстрілу з мінометів і танків позицій підрозділу в районі населеного пункту Ямпіль Донецької області, внаслідок прямого попадання міни в окоп.

Незважаючи на те, що не маючи громадянства України із честю виконав обов'язок щодо захисту держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та України.

«Ми пишаємося ним, його незламністю та героїзмом і вважаємо, що Хачатрян Гайк Леваєвич- справжній герой який заслуговував на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно)», - пише донька Захисника.

Петицію можна підтримати за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить