Не оцет і не харчова сода: чим очистити раковину на кухні без застосування хімії
Кухонна мийка, певно, використовується ще частіше, аніж плита та холодильник, забруднюючись від жиру та залишків їжі. Проте, її чистоту можна підтримувати без агресивної хімії.
Про це розповідає видання Добрі новини.
Безперечно, раковина – це справжня візитна картка абсолютно будь-якої кухні. Адже якщо вона сяє бездоганною чистотою і блищить, наче дзеркало, то тоді й уся кімната має чистий та дуже охайний вигляд.
Втім, на жаль, із часом на раковині, а особливо з нержавіючої сталі, з’являється білий наліт від солей у воді та темні плями від чаю й кави. У результаті повернути колишній блиск буває складно навіть за допомогою спеціальної “важкої хімії”. Проте виявилося, що всілякі забруднення, водний камінь і навіть іржу може видалити один дієвий натуральний продукт.
Розповідаємо, про домашній засіб, яким можна якісно очищати раковину як у домашніх умовах, так навіть і у спеціальній хімічній лабораторії. У підсумку кришталева чистота і блиск гарантовані!
Так, наприклад, за словами фахівців, мова йде про звичайнісінький березовий сік. Зокрема, можна використовувати як куплений, так і домашній (однак другий обов’язково має бути перебродженим). Знадобиться всього лише кілька мілілітрів рідини.
Тож усе, що вам необхідно буде зробити, – це просто змочити соком серветку з мікрофібри й нанести засіб на поверхню, яку треба очистити. Далі слід залишити його для дії, а потім змити водою.
Якщо наліт на раковині не дуже сильний, цілком достатньо і п’яти хвилин. У складніших випадках потрібно змочити поверхню рясніше й залишити сік орієнтовно на одну годину.
Як результат – солі та різноманітні забруднення із легкістю розчиняються, а сама нержавіюча сталь знову стає неймовірно чистою й блискучою. Бюджетно, натурально та без абсолютно жодного зайвого клопоту!
Читайте також:
- Секрет ідеальних котлет: простий рецепт для соковитих і ніжних котлет вдома
- Як назавжди вивести портулак на городі: найкращі гербіциди і перевірені методи
- Лимонна вода зранку: що кажуть дієтологи та чи справді вона корисніша за звичайну