Не плутайте з котлетами: розповіли, як приготувати стародавню волинську страву

Не плутайте з котлетами: розповіли, як приготувати стародавню волинську страву

Волинські мазурики – це не котлети, а справжній витвір кулінарного мистецтва української кухні.

Рецепт прямісінько з Волині, де  їх приготували вперше, передає 24 канал.

Готувати їх просто: в курячий фарш загортаємо брусочок моцарели, занурюємо все в яйці, потім – у панірувальних сухарях. Далі смажимо та подаємо до столу.

Рецепт волинських мазуриків

Час: 40 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 800 грамів курячого або індичого фаршу;
  • панірувальні сухарі;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • куряче яйце;
  • 200 грамів сиру моцарела шматком;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • олія для смаження.

Приготування:

Змішуємо фарш, розтоплене вершкове масло та 30 грамів панірувальних сухарів. Солимо та перчимо все на смак.

Формуємо мазурики, вони схожі на човники. В середину додаємо моцарелу нарізану довгими шматками.

Вмокаємо сформований мазурик в яйце, потім в сухарі і смажимо з двох сторін до рум'яності на середньому вогні.

Подаємо страву до столу гарячою. Мазурики добре смакують зі свіжим салатом, картоплею чи гречкою.

Читайте також:

Можливо зацікавить