Не плутайте з котлетами: розповіли, як приготувати стародавню волинську страву
Волинські мазурики – це не котлети, а справжній витвір кулінарного мистецтва української кухні.
Рецепт прямісінько з Волині, де їх приготували вперше, передає 24 канал.
Готувати їх просто: в курячий фарш загортаємо брусочок моцарели, занурюємо все в яйці, потім – у панірувальних сухарях. Далі смажимо та подаємо до столу.
Рецепт волинських мазуриків
Час: 40 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- 800 грамів курячого або індичого фаршу;
- панірувальні сухарі;
- 50 грамів вершкового масла;
- куряче яйце;
- 200 грамів сиру моцарела шматком;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- олія для смаження.
Приготування:
Змішуємо фарш, розтоплене вершкове масло та 30 грамів панірувальних сухарів. Солимо та перчимо все на смак.
Формуємо мазурики, вони схожі на човники. В середину додаємо моцарелу нарізану довгими шматками.
Вмокаємо сформований мазурик в яйце, потім в сухарі і смажимо з двох сторін до рум'яності на середньому вогні.
Подаємо страву до столу гарячою. Мазурики добре смакують зі свіжим салатом, картоплею чи гречкою.
Читайте також:
- Смак Світязя вдома: як приготувати легендарні пончики
- «У Луцьку - досить-таки по-людськи»: відомі блогери розповіли про відпочинок у столиці Волині