Смак Світязя вдома: як приготувати легендарні пончики

Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився оригінальним рецептом приготування легендарних світязьких пончиків.
Відео він опублікував у інстаграмі.
Щоб приготувати світязькі пончики вам знадобиться:
- 500 г борошна
- 110 г води
- 110 г молока
- 60 г яйця
- 70 г цукру
- 20 г свіжих дріжджів
- 10 г темного рому (опціонально*)
- 8 г солі
- 80 г масла


Потрібно змішати всі інгредієнти, окрім солі та масла (всі складники мають бути холодні)
Згодом додати сіль і вимішати 10 хвилин до пружності і еластичності. Далі додати холодне масло і вимішати ще 5-7 хвилин до гладкого стану. Тоді відбувається процес бродіння при кімнатній температурі 1,5 год. Наступний крок: поділити шматочки по 50 г і сформувати пончик.
З начинкою будьте обережні, бо чим більше начинки, тим більша ймовірність, що їх розірве.
Пончики повинні вистояти 45 хвилин при кімнатній температурі. Смажити треба в розігрітій олії при 175 °C 3 хвилини з кожної сторони. Посмажені пончики промочити серветками і посипати цукровою пудрою
Читайте також:
- Містичний острів, лікувальні води, олені та ретротехніка: відомі блогери розповіли про відпочинок на Шацьких озерах
- Туристичний збір на Шацьких озерах 2023: скільки потрібно платити
- Цілюща вода, інстаграмні локації, смаколики та повістки: «родзинки» відпочинку на Шацьких озерах під час війни
- Житло, транспорт та легендарні пончики: як бюджетно відпочити на Світязі