Не прилипатимуть до сковороди та не рватимуться: як приготувати ідеальні млинці
Українці часто обирають млинці для сніданку чи десерту. Проте нерідко виникає проблема: вони прилипають до сковороди і рвуться.
Про це пише ТСН.
Нерідко, якщо приготувати тісто неправильно, млинці прилипають до поверхні сковороди, а то й взагалі рвуться під час перевертання. Існує кілька основних причин, чому так відбувається:
- ви вибрали нову сковороду для смаження;
- налили тісто на сковороду, яка ще не нагрілася;
- додали в тісто багато цукру, який зробив його рідким;
- не змастили сковороду;
- поставили сковороду на велику комфорку, а тому млинці прилипають посередині.
Що робити, щоб млинці не прилипали до сковороди
Насамперед важливо добре нагріти сковороду, потім налити достатню кількість олії або розтопити вершкове масло (тут усе залежить від індивідуальних вподобань). Під час смаження дивіться, щоб млинці добре відходили від поверхні.
Кухарі радять залишити готове тісто перед смаженням на 30 хвилин за кімнатної температури. Адже коли воно холодне, то може запросто прилипати до гарячої поверхні сковороди. Коли спливуть пів години, влийте до тіста кілька ложок олії і ретельно перемішайте суміш.
Якщо млинці прилипають через те, що у вас вийшло надто рідке тісто, то замість олії додайте трохи борошна.
Найкраще, кажуть професіонали, використовувати чавунну сковороду, але якщо у вас такої немає, то підійде будь-яка з якісним антипригарним покриттям.
Читайте також:
- Будинок атакували миші: 10 способів позбутися непроханих гостей
- Бюджетно та швидко: рецепт торта від луцької кондитерки