Бюджетно та швидко: рецепт торта від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом бюджетного торта «Малина-кокос».
Як приготувати десерт дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
Кондитерка зазначила, що цей торт можна приготувати за годину.
Бісквіт (розмір деко 30/35 см):
- 4 яйця;
- 110 г цукру;
- 135 г борошна;
- 50 мл кефіру 2.5%;
- 3 г розпушувача.
(інгредієнти кімнатної температури) Яйця збиваємо з цукром до пишної світлої маси біля 5хв. Додаємо кефір і робимо ще кілька обертів міксером. Далі просіюємо борошно з розпушувачем і перемішуємо між собою вінчиком. Сухі інгредієнти додаємо до яєць. Вимішуємо тісто акуратно вінчиком по часовій стрілці знизу і догори. Виливаємо тісто на деко з пергаментом, випікаємо при 180° 12 хв (бісквіт при натисканні пружинить). Даємо повністю охолонути. Знімаємо з пергаменту і викладаємо на ще один шматок пергаменту.
Малиновий конфітюр:
- 150 г замороженої малини;
- 70 г цукру;
- 13 г крохмалю розведеного у 25 мл води.
Розморожену малину з цукром ставимо на вогонь, як тільки цукор розчинеться, додаємо крохмаль. Помішуємо доки маса не стане густою (1-2 хв). Пропускаємо конфі через сито.
Сирний крем (інгредієнти охолодженні):
- 180 г пастоподібного кисломолочного сиру (від 9%), якщо сир зернистий - перетріть через сито або пробийте блендером;
- 350 мл жирних вершків від 30%;
- 70 г пудри;
- 20 г кокосової стружки дрібної.
Вершки з пудрою збиваємо до м'яких піків (це коли маса сповзає з вінчика). Додаємо сир і перемішуємо на низьких обертах міксера до кремової консистенції. Додаємо стружку.
Збірка:
Корж промазуємо конфітюром. Викладаємо крем, рівномірно розподіляємо його по всій площині. Ділимо корж поперек на рівні смуги. У мене ширина кожної 7 см. Згортаємо першу смугу рулетиком. Викладаємо рулетик на другу смугу і знову згортаємо. Ставимо заготовку вертикально на підложку і по боках намотуємо смуги, які залишились.
Притінюємо щільно одну до одної. Промазуємо тортик кремом, що залишився і присипаємо стружкою. Ставимо на 3 год в холодильник.
Читайте також:
- Корисні поради: як відмити наліт на сковороді
- Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки
- Оладки не опадатимуть після смаження й будуть пухкими: як правильно приготувати тісто