Оладки не опадатимуть після смаження й будуть пухкими: як правильно приготувати тісто

Як приготувати пишні оладки

Щоб оладки вийшли легкими та повітряними, наче хмаринки, важливо правильно приготувати тісто. Якщо додавати інгредієнти у певному порядку, тісто під час смаження не втратить об'єму.

Про те, як правильно зробити тісто на оладки, щоб воно не опадало, пише ТСН, посилаючись на матеріал ProstoWay, 

Як правильно приготувати оладки, щоб були пухкими та смачними

Для приготування тіста треба взяти такі складники:

  • 0, 5 л кефіру;
  • 1 яйце;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 400 грамів борошна;
  • дрібку солі;
  • 1 чайну ложку солі.

Спосіб приготування. На оладки треба брати кефір кімнатної температури, не можна замішувати тісто на холодному. Якщо ви взяли його з холодильника, можна трохи підігріти. Насипте у миску кефір, вбийте яйце, додайте цукру, солі й соди, все ретельно перемішайте. Варто пам’ятати, що соду треба додавати не до борошна, а в саме тісто, це принципово, оладки не опадатимуть після смаження. Консистенція тіста має бути густою, тоді оладки вийдуть ніжними та пухкими, неначе хмаринки.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Чи можна котам молоко і сметану: ветеринарка пояснила небезпеку для здоров’я

Чи можна котам молоко і сметану: ветеринарка пояснила небезпеку для здоров’я

Один простий полив — і орхідея зацвіла: секрет, який знають не всі квітникарі

Один простий полив — і орхідея зацвіла: секрет, який знають не всі квітникарі

Чи справді сало корисне: скільки можна їсти щодня і кому воно шкодить

Чи справді сало корисне: скільки можна їсти щодня і кому воно шкодить

Шоколадний манник без яєць і кефіру: простий пісний рецепт

Шоколадний манник без яєць і кефіру: простий пісний рецепт

Січневий посівний календар 2026: коли сіяти томати, перець і баклажани для багатого врожаю

Січневий посівний календар 2026: коли сіяти томати, перець і баклажани для багатого врожаю

Як виростити зайцехвіст у саду та вдома: прості поради від досвідченої квітникарки з Волині
фото

Як виростити зайцехвіст у саду та вдома: прості поради від досвідченої квітникарки з Волині

Не «гумовий» і без желатину – як зварити ідеальний холодець із прозорим бульйоном

Не «гумовий» і без желатину – як зварити ідеальний холодець із прозорим бульйоном

В Україні подорожчав новорічний стіл – експерт розповів, коли купувати продукти, щоб зекономити

В Україні подорожчав новорічний стіл – експерт розповів, коли купувати продукти, щоб зекономити

Компост узимку не має «заснути» – 4 прості поради, щоб гниття тривало навіть у морози

Компост узимку не має «заснути» – 4 прості поради, щоб гниття тривало навіть у морози