Оладки не опадатимуть після смаження й будуть пухкими: як правильно приготувати тісто
Щоб оладки вийшли легкими та повітряними, наче хмаринки, важливо правильно приготувати тісто. Якщо додавати інгредієнти у певному порядку, тісто під час смаження не втратить об'єму.
Про те, як правильно зробити тісто на оладки, щоб воно не опадало, пише ТСН, посилаючись на матеріал ProstoWay,
Як правильно приготувати оладки, щоб були пухкими та смачними
Для приготування тіста треба взяти такі складники:
- 0, 5 л кефіру;
- 1 яйце;
- 3 столові ложки цукру;
- 400 грамів борошна;
- дрібку солі;
- 1 чайну ложку солі.
Спосіб приготування. На оладки треба брати кефір кімнатної температури, не можна замішувати тісто на холодному. Якщо ви взяли його з холодильника, можна трохи підігріти. Насипте у миску кефір, вбийте яйце, додайте цукру, солі й соди, все ретельно перемішайте. Варто пам’ятати, що соду треба додавати не до борошна, а в саме тісто, це принципово, оладки не опадатимуть після смаження. Консистенція тіста має бути густою, тоді оладки вийдуть ніжними та пухкими, неначе хмаринки.
Читайте також:
- Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки
- Знадобиться лише 7 хвилин: як швидко приготувати буряк