Корисні поради: як відмити наліт на сковороді

Як очистити сковорідку від гарі

Проблема нальоту гару на сковородах знайома багатьом: він швидко накопичується після приготування на великому вогні, а звичайні мийні засоби часто безсилі перед товстим, застарілим шаром. Проте існує один популярний народний метод, відомий як «дві склянки», який дозволяє швидко позбутися гару і жиру, залишаючи посуд бездоганно чистим.

Про це пише ТСН.

Якщо ви готували на сковороді їжу, перед миттям треба дати їй охолонути. Якщо налити воду до гарячого посуду, це може призвести до його пошкодження і деформації.

Коли сковорода вже охолонула, налийте всередину одну склянку звичайної води з-під крана. Вона має бути прохолодною або кімнатної температури, але не гарячою.

Тепер налийте у воду одну склянку білого столового оцту. Ця рідина діятиме, як м'який мийний засіб, і розчинятиме жир.

Після цього посуд треба поставити на плиту, включити середній вогонь і нагріти рідину до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімального і залишити так на 5-10 хвилин.

Обережно злийте воду, промийте сковороду чистою теплою водою, можна використовувати м'яку щітку або губку, якщо гару дуже багато. Якщо бруд все ще залишається на поверхні, можна повторити процедуру, але тепер додати ще трохи соди.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю