Корисні поради: як відмити наліт на сковороді
Проблема нальоту гару на сковородах знайома багатьом: він швидко накопичується після приготування на великому вогні, а звичайні мийні засоби часто безсилі перед товстим, застарілим шаром. Проте існує один популярний народний метод, відомий як «дві склянки», який дозволяє швидко позбутися гару і жиру, залишаючи посуд бездоганно чистим.
Про це пише ТСН.
Якщо ви готували на сковороді їжу, перед миттям треба дати їй охолонути. Якщо налити воду до гарячого посуду, це може призвести до його пошкодження і деформації.
Коли сковорода вже охолонула, налийте всередину одну склянку звичайної води з-під крана. Вона має бути прохолодною або кімнатної температури, але не гарячою.
Тепер налийте у воду одну склянку білого столового оцту. Ця рідина діятиме, як м'який мийний засіб, і розчинятиме жир.
Після цього посуд треба поставити на плиту, включити середній вогонь і нагріти рідину до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімального і залишити так на 5-10 хвилин.
Обережно злийте воду, промийте сковороду чистою теплою водою, можна використовувати м'яку щітку або губку, якщо гару дуже багато. Якщо бруд все ще залишається на поверхні, можна повторити процедуру, але тепер додати ще трохи соди.
Читайте також:
- Оладки не опадатимуть після смаження й будуть пухкими: як правильно приготувати тісто
- Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки