Не тільки смачний, а й корисний: рецепт рахат-лукуму від луцької фудблогерки

Не тільки смачний, а й корисний: рецепт рахат-лукуму від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом рахат-лукуму.

Як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Юлія зазначила, що рахат-лукум не тільки дуже смачний, але і корисний.

Інгредієнти (вихід біля 1кг):

  • 700г цукру;
  • 200мл води;
  • пів чайної ложки лимонної кислоти;
  • 600мл гранатового соку (можна замінити на будь-який інший або ягідне пюре);
  • 150г кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

Для початку варимо сироп. У каструльку засипаємо цукор, додаємо воду та лимонну кислоту. Варимо сироп на середньому підігріві до температури 130 градусів. Помішувати не треба. Якщо у вас немає термометра, готовність сиропу можна перевірити наступним чином: він має злегка янтарний колір, якщо краплю сиропу кинути у холодну воду, з неї легко можна буде скотити кульку. Знімаємо сироп з підігріву, і відставляємо в сторону. Окремо, в глибоку сковороду ВОК, заливаємо сік та додаємо крохмаль. Ставимо сковороду на маленький підігрів.

Постійно помішуємо вінчиком до повного заварювання крохмалю, як на відео. У кілька прийомів додаємо сироп. Наступним кроком уварюємо масу впродовж 30хв. до достатнього загущення, обов‘язково помішуючи лопаткою. В самому кінця додаємо будь-які подрібнені горіхи. Дуже швидко викладаємо масу у підготовлену форму, якщо це кільце або прямокутна, як у мене, то дно затягуємо харчовою плівкою, злегка змащуємо стінки рослинною олією. Рівняємося масу зверху і відправляємо в холодне місце до повного застигання. Далі викладаємо лукум на робочу поверхню притрушену сумішшю кукурудзяного крохмалю та пудри у співвідношенні 1:3. Притрушуємо боки. Нарізаємо на шматочки.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Салат з баклажанів по-корейськи: пікантний рецепт, що підкорить з першої ложки

Салат з баклажанів по-корейськи: пікантний рецепт, що підкорить з першої ложки

Пройшов найгарячіші фронти - Херсонщину, Харківщину й Курську область: історія морпіха «Луцика» з Луцька
відео
фото

Пройшов найгарячіші фронти - Херсонщину, Харківщину й Курську область: історія морпіха «Луцика» з Луцька

У Луцьку серед вулиці чоловік побив двох жінок і розпилив сльозогінний балончик: він отримав 3 роки обмеження волі

У Луцьку серед вулиці чоловік побив двох жінок і розпилив сльозогінний балончик: він отримав 3 роки обмеження волі

З кожного пеньочка – по відру врожаю: як лучанин отримує величезний врожай помідорів на невеликій ділянці
фото

З кожного пеньочка – по відру врожаю: як лучанин отримує величезний врожай помідорів на невеликій ділянці

Болгарський перець в томатному соусі на зиму: найсмачніші покрокові рецепти

Болгарський перець в томатному соусі на зиму: найсмачніші покрокові рецепти

Баклажани на зиму як гриби: не відрізнити ні за смаком, ні за виглядом

Баклажани на зиму як гриби: не відрізнити ні за смаком, ні за виглядом

Як виправити солону квашену капусту

Як врятувати пересолену квашену капусту: прості хитрощі від господинь

Цей томатний сік пʼють навіть ті, хто його не любить: найкращий рецепт на зиму

Цей томатний сік пʼють навіть ті, хто його не любить: найкращий рецепт на зиму

«Це якась наруга над загиблим!»: сімʼї Героя з Луцька двічі виготовили бракований пам'ятник

«Це якась наруга над загиблим!»: сімʼї Героя з Луцька двічі виготовили бракований пам'ятник