Не тільки смачний, а й корисний: рецепт рахат-лукуму від луцької фудблогерки

Не тільки смачний, а й корисний: рецепт рахат-лукуму від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом рахат-лукуму.

Як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Юлія зазначила, що рахат-лукум не тільки дуже смачний, але і корисний.

Інгредієнти (вихід біля 1кг):

  • 700г цукру;
  • 200мл води;
  • пів чайної ложки лимонної кислоти;
  • 600мл гранатового соку (можна замінити на будь-який інший або ягідне пюре);
  • 150г кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

Для початку варимо сироп. У каструльку засипаємо цукор, додаємо воду та лимонну кислоту. Варимо сироп на середньому підігріві до температури 130 градусів. Помішувати не треба. Якщо у вас немає термометра, готовність сиропу можна перевірити наступним чином: він має злегка янтарний колір, якщо краплю сиропу кинути у холодну воду, з неї легко можна буде скотити кульку. Знімаємо сироп з підігріву, і відставляємо в сторону. Окремо, в глибоку сковороду ВОК, заливаємо сік та додаємо крохмаль. Ставимо сковороду на маленький підігрів.

Постійно помішуємо вінчиком до повного заварювання крохмалю, як на відео. У кілька прийомів додаємо сироп. Наступним кроком уварюємо масу впродовж 30хв. до достатнього загущення, обов‘язково помішуючи лопаткою. В самому кінця додаємо будь-які подрібнені горіхи. Дуже швидко викладаємо масу у підготовлену форму, якщо це кільце або прямокутна, як у мене, то дно затягуємо харчовою плівкою, злегка змащуємо стінки рослинною олією. Рівняємося масу зверху і відправляємо в холодне місце до повного застигання. Далі викладаємо лукум на робочу поверхню притрушену сумішшю кукурудзяного крохмалю та пудри у співвідношенні 1:3. Притрушуємо боки. Нарізаємо на шматочки.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить