Неочікувано, але смачно: волинянка варить борщ з вишнями

У перелік елементів нематеріальної культурної спадщини Волині внесли унікальну страву «родинний борщ з вишнями», яку готують господині Затурцівської громади. Марта Похила та Софія Возняк, жительки села Маньків, використовують у приготування рецепт своєї бабусі. Зізнаються, страва виходить оригінальна, але тим не менше - дуже смачна.
Які інгредієнти використовують та чи мають власні секрети у приготуванні розповіли Суспільному.
Борщ з вишнями Марта варить на м’ясному бульйоні. Додає: картоплю, буряки, квасолю, капусту та зелень. Засмажку робить з моркви та цибулі.
«Коли м’ясо добре проварилося, тоді додаємо буряк, щоб добре проварився. Як звариться буряк, тоді додаємо картоплю, на сам кінець — квасолю», — говорить господиня Марта Похила.

З її слів, бабуся буряк нарізала тонкою соломкою, так робить і вона, проте деякі господині труть його на тертці. Також важливо тонкою соломкою порізати капусту.
«Варіння борщу — такий етап, що тут не поспішиш, все має зваритися. Через те, що у нас багато інгредієнтів, то часу пройде немало. Борщ варити годинки дві, як мінімум треба. На завершення додають засмажку та вишні», — каже Марта Похила.
Вишні дають борщеві пікантний смак, говорить господиня. Перед тим, як кинути їх в борщ ягоди миють, але не дрилюють, варять з кісточками.


«Чого вишні не дрилюємо? По-перше, щоб вони не втратили форму. Вони будуть кругленькі, гарненькі. А дрилюємо і буде не естетично, не гарно. Вишень треба кидати стільки, наскільки ви любите кисле чи ні. Бо саме вишня дає ту кислоту», — каже Марта Похила.
На стіл борщ із вишнями подають із зеленню — до нього кидають дрібно нарізану зелену цибулю та кріп. Також страва добре смакує з салом, пампушками та гострим перцем.

Читайте також:
- Хрусткі квашені огірки на зиму під капронову кришку: найкращий рецепт на 3-літрову банку, щоб не стали м’якими
- Справжній квас за 3 години: як приготувати освіжаючий літній напій
- Варення з порічок: рецепти, як приготувати джем з червоної смородини