Неодноразово був пораненим і мав важкі контузії, та повертався на фронт: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Неодноразово був пораненим і мав важкі контузії, та повертався на фронт: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Захиснику з Волині Михайлу Мітурі просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Христина Білоусова.

Не дивлячись на відсутність військового досвіду, не зміг залишитись осторонь страшних подій в рідній країні, прийняв гідне рішення справжнього чоловіка- вступив до лав Збройних Сил України. Пройшовши навчання, приступив до виконання військового обов'язку у складі частини А 1126, 25 ОДШБ окремого аеромобільного батальйону.

У березні 2023 року Михайло особисто був нагороджений президентом України Володимиром Зеленський медаллю «За військову службу в Україні».

Неодноразово був пораненим і мав важкі контузії, та повертався на поле бою до побратимів. Під час виконання одного з завдань на Луганщині Михайло потрапив під ворожий обстріл, де отримав поранення несумісні з життям.

3 червня Герой на війні відзначив 40-річний ювілей. 

Солдат загинув 17 липня 2023 року під час виконання бойового завдання, щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Новоселівське Луганської області.

Михайло був справжнім патріотом, вірним другом, люблячим сином, добрим чоловіком і батьком, дідусем. Справедливим, веселим, з неймовірним почуттям гумору чоловіком. Мріяв про життя у вільній країні і віддав життя задля перемоги над ворогом. 

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить