«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала

«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала

У Берестечку, що на Волині, благодійники спільно з місцевою владою відкрили тренажерну залу для мешканців громади та ВПО, які проживають у ній. 

У п'ятницю, 10 листопада, відбулося урочисте відкриття інтеграційного спортивного простору у місті Берестечко. Телевізор, тренажери та інший спортивний інвентар встановили у Центрі музично-естетичної освіти школярів. Це стало можливим завдяки сприянню благодійного фонду «Рокада», який є виконавчим партнером UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні. 

«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала

Голова Берестечківської міської територіальної громади Ігор Грудзевич розповів виданню ВСН, що наявність такої тренажерної зали є надзвичайно важливою для громади:

«Важливість в тому, що виховується молода, здорова нація. Що діти йдуть сюди, відриваються від комп'ютера, може десь від походу в якесь кафе, в якийсь бар, а йдуть сюди, займаються спортом. Значить, є гарне підростаюче покоління, достойна зміна. А тим більше, що зараз, в період війни, нам потрібні міцні захисники, міцні духом і міцні тілом».

За словами Ігоря Грудзевича, спортивних просторів такого плану в громаді немає більше ніде:

«Таких залів у нашій громаді до сьогодні не було ніде. У нас в міській раді є дуже гарні приміщення. В одному з них мала бути тенісна зала, у другому - спортивна, але війна перешкодила. Ми там зробили ремонт: і поштукатурили, і побілили. Планували в минулому році виділити кошти і зробити такий велику тренажерну залу та тенісну залу на два столи. Тепер за сприяння благодійників маємо тренажерну залу тут, за це їм велика дяка».

Тепер відремонтовані приміщення міської ради передадуть Центру музично-естетичної виховання школярів, зокрема для музичної школи.

«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала

Менеджерка з питань захисту Благодійного фонду «Рокада», що на Волині Ольга Голіцина - Чазова зауважила, що втілення проєкту стало можливим, тому що у Берестечку є фасилітатор (людина, яка забезпечує успішну групову комунікацію, в даному випадку - між фондом та Берестечківською громадою, - ред.):

«Оскільки у Берестечківській громаді у нас є фасилітатор, ми мали можливість реалізувати цей проєкт. Ми хотіли облаштувати дитячий простір, але не лише як ігрову кімнату для розвитку та спілкування дітей, а в першу чергу від громади звучав запит, що їм не вистачає місць, де б дітки могли займатися спортом. Тому виникла ідея облаштувати молодіжний простір з різноманітним спортивним обладнанням».

Загалом у Берестечківській громаді проживають 140 ВПО, серед них - 40 діти, тож інтеграцію внутрішньо переміщених осіб представники фонду «Рокада» розглядали не лише через спілкування з приймаючою громадою, а й через заняття спортом. 

За словами Ольги Голіциної - Чазової, початкова ідея відкрити тренажерну залу була проговорена навесні, з червня був запит від громади, а вже у жовтні проєкт вдалося реалізувати.

«В першу чергу потрібно, щоб громада була готова до того, щоб реалізовувати подібні проєкти, мати відповідні приміщення та йти на спіпрацю з міжнародними донорами. У даному випадку, Берестечківська громада робила ремонт у приміщенні, а ми, в свою чергу, закупили тренажери та спортивний інвентар, вартістю 200 тисяч гривень. Тому все це стало можливим за умови співучасті», - зауважила Ольга Голіцина - Чазова.

На відкриття завітали перші відвідувачі, місцеві мешканці, які давно мріяли про такий спортивний простір у Берестечку.

«Клас, ми завжди хотіли, щоб у Берестечку була тренажерна зала. Хоч наше містечко і одне з найменших в Україні, але такі простори потрібні так само, як і у великих містах. Тішить те, що тренуватися можна безоплатно, є тренер, а це величезний плюс, ми обов'язково будемо займатися тут», - кажуть відвідувачі.

«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала«Нічого подібного тут ніколи не було»: у місті на Волині запрацювала тренажерна зала

Довідка: 

Благодійний фонд «Рокада» засновано у 2003 році. «Рокада» — виконавчий партнер Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Мета Фонду — надавати соціальну підтримку біженцям і шукачам притулку, мобілізувати спільноти біженців та сприяти їхній інтеграції в українське суспільство. Місія Фонду — захист прав біженців через адвокацію та просвіту.

З початку повномасштабної війни в Луцьку діє офіс благодійного фонду «Рокада», що опікується внутрішньо переміщеними особами (ВПО) на території Волинської області: надає їм психологічну, юридичну, соціальну та гуманітарну допомогу.

Гаряча лінія фонду у Волинській області: 067 447 08 84

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна сирота
відео

У окопі прощався з життям і писав заповіт: слова 20-річного захисника-сироти з Волині цитував Зеленський

війна загибель

Троє дітей втратили батька: на Донеччині загинув Герой з Волині Микола Гінайло

Павло Лебідь

Суд вирішив зняти електронний браслет із скандальновідомого Паші «Мерседеса», що служив на Волині

військовий загинув

Скорботна звістка з фронту: на війні загинув Герой з Волині Леонід Залевський

допомога ЗСУ
відео
фото

«Син жертвує життям. Мама жертвує після його смерті»: мати Героя з Волині передала 600 тисяч гривень на ЗСУ

Євробачення 2024

Поява артиста з Волині Yaktak на «Євробаченні» виявилась жартом

Поховання військового
відео

Скорботний кінець квітня: на Волині попрощались із Героєм Сергієм Омельчуком

втрати війна

Без батька залишилося двоє дітей: обірвалося життя Героя з Волині Ігоря Стецюка

Під час пожежі на Волині травмувався 59-річний чоловік
фото

Під час пожежі на Волині травмувався 59-річний чоловік