Ніжні дріжджові млинці: рецепт від луцької фудблогерки

З 24 лютого розпочинається традиційний тиждень Масниці – час, коли господині по всій Україні випікають млинці. Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати смачні дріжджові млинці, які матимуть ніжний аромат свіжого хліба та стануть чудовим доповненням до святкового столу.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- молоко (тепле) – 1 л
- цукор – 1 ст. л.
- яйце – 2 шт.
- сухі дріжджі – 8-10 г
- борошно – 400 г
- сіль – 0,5 ч. л.
- олія – 4 ст. л.
Приготування:
У 0,5 л теплого молока додати цукор і дріжджі, ретельно перемішати.
Додати яйця, сіль, борошно й знову вимішати.
Влити решту молока, додати олію та перемішати до однорідності.
Накрити тісто харчовою плівкою та залишити на годину, щоб воно підійшло.
Після цього злегка перемішати вінчиком і смажити млинці на розігрітій сковороді.
Готові млинці мають приємний аромат свіжоспеченого хліба. Їх можна подавати з варенням, медом, згущеним молоком або нутеллою.
Читайте також:
- Чому млинці рвуться і не виходять ідеальними: 7 помилок, які ви могли допустити
- Духовка заблищить без хімії: три ефективні способи очистити жир і нагар
- Як доглядати за антуріумом: прості правила, щоб рослина квітла цілий рік