Нова версія знаменитого торта: рецепт від луцької кодитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом нової шоколадної версії знаменитого торта «Монастирська господа».
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- 330 г борошна;
- 65 г какао;
- 13 г розпушувача;
- 1/3 ч.л солі;
- 40 г цукру;
- 200 г холодного вершкового масла;
- 200 г сметани (15-20%).
Обʼєднуємо борошно, какао, сіль та розпушувач. Додаємо нарізане на дрібні шматочки масло. За допомогою міксера, виделки або руками перетираємо усе у крихту. Додаємо сметану і замішуємо тісто, яке ховаємо під харчову плівку. Відправляємо в холодильник на півтори-дві години.
Вишнева начинка:
- 800 г вишень (можна заморожені);
- 150 г цукру;
- 70 г кукурудзяного крохмалю.
Цукор перемішуємо з крохмалем і додаємо до вишень. Після закипання проварюємо близько хвилини постійно помішуємо. Даємо охолонути.
Крем:
- 400 г сметани 20%;
- 450 мл жирних вершків від 33%;
- 90 г цукрової пудри;
- 100 г розтопленого молочного шоколаду.
Пудру, охолодженні вершки та сметану збиваємо кілька хвилин до загущення. Додаємо розтоплений теплий шоколад, перемішуємо до однорідності.
Тісто ділимо на 15 частин, з кожної розкатуємо тонку смугу, краї рівняємо. Довжина заготовки 27-30 см. За допомогою кондитерського мішка викладаємо начинку. Акуратно защіплюємо краї. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом швом до низу. Випікаємо трубочки при 175 градусах 23-25 хв. Даємо охолонути. Підложку промазуємо кремом. Викладаємо 5 трубочок, далі знову крем. Далі вже викладаємо 4 трубочки. І таким чином формуємо торт гіркою. В самому кінці залишається викласти одну трубочку. Зверху промазуємо торт кремом, який залишився, присипаємо подрібненим шоколадним печивом і відправляємо в холодильник мінімум на 10 годин.
Читайте також:
- Вечеря на Святвечір: у ПЦУ пояснили, яку страву потрібно з’їсти першою
- Як доглядати за антуріумом: поради для пишного цвітіння