Нова версія знаменитого торта: рецепт від луцької кодитерки

Нова версія знаменитого торта: рецепт від луцької кодитерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом нової шоколадної версії знаменитого торта «Монастирська господа».

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Тісто:

  • 330 г борошна;
  • 65 г какао;
  • 13 г розпушувача;
  • 1/3 ч.л солі;
  • 40 г цукру;
  • 200 г холодного вершкового масла;
  • 200 г сметани (15-20%).

Обʼєднуємо борошно, какао, сіль та розпушувач. Додаємо нарізане на дрібні шматочки масло. За допомогою міксера, виделки або руками перетираємо усе у крихту. Додаємо сметану і замішуємо тісто, яке ховаємо під харчову плівку. Відправляємо в холодильник на півтори-дві години.

Вишнева начинка:

  • 800 г вишень (можна заморожені);
  • 150 г цукру;
  • 70 г кукурудзяного крохмалю.

Цукор перемішуємо з крохмалем і додаємо до вишень. Після закипання проварюємо близько хвилини постійно помішуємо. Даємо охолонути.

Крем:

  • 400 г сметани 20%;
  • 450 мл жирних вершків від 33%;
  • 90 г цукрової пудри;
  • 100 г розтопленого молочного шоколаду.

Пудру, охолодженні вершки та сметану збиваємо кілька хвилин до загущення. Додаємо розтоплений теплий шоколад, перемішуємо до однорідності.

Тісто ділимо на 15 частин, з кожної розкатуємо тонку смугу, краї рівняємо. Довжина заготовки 27-30 см. За допомогою кондитерського мішка викладаємо начинку. Акуратно защіплюємо краї. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом швом до низу. Випікаємо трубочки при 175 градусах 23-25 хв. Даємо охолонути. Підложку промазуємо кремом. Викладаємо 5 трубочок, далі знову крем. Далі вже викладаємо 4 трубочки. І таким чином формуємо торт гіркою. В самому кінці залишається викласти одну трубочку. Зверху промазуємо торт кремом, який залишився, присипаємо подрібненим шоколадним печивом і відправляємо в холодильник мінімум на 10 годин.

Читайте також:

Можливо зацікавить