Одна ложка цього продукту одразу знижує цукор у крові: не буде стрімких перепадів глюкози

Для людей, які стежать за рівнем цукру в крові, важливо уникати різких перепадів глюкози, адже вони можуть погіршити самопочуття. Існують прості та ефективні способи контролювати цей процес. Один із них — додавання до раціону певного продукту, який здатен миттєво знижувати рівень цукру.
Що треба регулярно їсти, щоб унормувати рівень цукру в крові, - пише ТСН.
Британські медики рекомендують їсти гарбузове насіння. Одна столова ложка одразу знижує рівень цукру в крові на 35 відсотків. Насіння можна вживати як окремо, так і додавати до різноманітних страв чи випічки.
Гарбузове насіння – це потужне джерело клітковини, магнію та цинку. Особливо для тих, хто має проблему підвищеного цукру, важливий цинк, який синтезує інсулін та активує інсулінові шляхи. До того ж продукт містить поліненасичені жирні кислоти та клітковину, які також сприяють зниженню цукру в крові.
Клітковина здатна запобігти різким стрибкам цукру, затримуючи всмоктування глюкози упродовж тривалого періоду. Також вона насичує організм та знижує апетит, що дозволяє підтримувати баланс цукру в крові.
Також у журналі "Nutrition Research" було опубліковано висновок вчених, який свідчить про те, що гарбузове насіння має вплив на зниження рівня цукру в крові. Науковці рекомендують їсти по столовій ложці насіння щоранку, щоб запобігти перепадам цукру, якщо є така проблема.
Читайте також:
- Як швидко відновитися після антибіотиків: 5 простих кроків
- Після COVID-вакцинації може зростати ризик серйозних ускладнень: що відомо про нове дослідження
- Скаржилася на біль та оніміння: на Волині медики врятували руку пацієнтці