Оголошуватимуть новий аукціон: результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі скасували

Оголошуватимуть новий аукціон: результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі скасували

У Володимирі антимонопольний комітет скасував тендер на будівництво реабілітаційного центру, у якому обрали скандального переможця із вищою ціною. Міський голова Ігор Пальонка зазначив, що немає впливу на проведення аукціону.

Мер Володимира прокоментував на брифінгу скандальний тендер на будівництво реабілітаційного центру, пише БУГ.

Ігор Пальонка зазначив, що міський голова не має повноважень, щоб впливати на тендерні процедури, оскільки це відбувається у відкритому просторі на сайті публічних закупівель «Прозоро».

«Туди може подати тендерні пропозиції будь-яка структура в межах країни, яка відповідає тим вимогам технічної документації, які прописані людьми, які відповідають за проведення тендеру в ТМО.

Були оголошені торги. Зайшло дві фірми і так сталося, що підприємство, яке подало меншу цінову пропозицію, було відхилено. Оскільки не доотримані були певні довідки, документи. Тому визнали підприємство, яке надало більшу цінову пропозицію», – зазначив мер.

Після цього підприємство, яке програло, подало скаргу в антимонопольний комітет, який зобов’язав відмінити торги. Наразі аукціон скасований. Надалі ТМО планує оголошувати новий тендер.

На запитання журналістів, чи затягнеться через це початок робіт з будівництва реабілітаційного центру, Ігор Пальонка повідомив, що все буде залежати від майбутнього переможця.

«Якщо виграє підприємство, яке має нормальні оборотні кошти, а не буде надіятися на авансову проплату, коли кошти надійдуть на рахунки, то роботи розпочнуться швидше. Якщо виграє підприємство, яке має менше оборотних коштів, тоді будуть відтермінування по термінах здачі в експлуатацію будівлі.

Ми всі вболіваємо, щоб зайшло нормальне підприємство, яке швидко зробить даний об’єкт», – додав міський голова.

Нагадаємо, до кінця нинішнього року у Володимирі на базі колишньої інфекційної лікарні планували збудувати реабілітаційний центр для військовослужбовців. Для пошуку підрядника на реконструкцію будівлі оголосили тендер, замовником якого є КП «Володимирське ТМО». Пропозиції учасників приймали до 9-го квітня, їх було всього 2 – від ТОВ-фірма «Кортакоз» та ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція». Результати електронних торгів оприлюднили 10-го квітня на платформі Прозорро. 

ТОВ-фірма «Кортакоз», що зареєстрована у Здолбунові Рівненської області, запропонувала виконати роботи за 96 495 048 гривень. Утім, цю пропозицію було відхилено. Зазначається, що фірма «не відповідала умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації».

Про намір укласти договір замовник повідомив другому учаснику, ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція», що пропонував свої послуги за більшу вартість – 102 284 234 гривні. Це підприємство зареєстроване у місті Бровари Київської області та має доволі сумнівну репутацію.

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ” належить Давіду Кізіменку. Це донеччанин, який отримував підозри та виходив з-під варти під заставу, фірми якого перемагали в низці сумнівних тендерів на сотні мільйонів гривень.  

Фірма, яка запропонувала меншу ціну на 6 млн грн і програла торги, через помилку, яку їй не дав виправити замовник, подала скаргу до Антимонопольного комітету. Відповідно, Антимонопольний комітет України зобов’язав Володимирське ТМО скасувати результати тендеру на будівництво реабілітаційного центру

Читайте також: 

Можливо зацікавить