Перетворила захоплення в бізнес: молода кондитерка з Волині підкорює серця домашньою випічкою
Різноманіття солодощів уже нікого не дивує, проте домашня випічка завжди має особливий смак і цінність. Майстриня з Погулянки Любешівської громади Олена Нестерук створює тістечка та торти з натуральних інгредієнтів, і саме це робить її продукцію популярною серед поціновувачів домашніх ласощів.
Про це йдеться на сайті «Нове життя» - новини Любешівщини».
Першу свою спробу потоваришувати з тістом дівчина зробила десь у років 12-13. Це був звичайний бісквіт, перемазаний згущеним молоком.
«Пригадую, тоді у мене не дуже все вийшло. Хоча в родині багато хто займається кондитерською справою, щоправда, аматорською. Я ж руки не опустила, продовжувала далі пекти та й загалом куховарити, так би мовити, набивати руку», – пригадує Олена.
Тож коли після закінчення школи почала обирати професію, довго не роздумувала. Вирішила вступити до Любешівського технічного фахового коледжу, аби здобути фах кухаря-кондитера. І саме під час навчання дівчина зрозуміла: не лише вона обрала професію, а й професія її. Бо ж справа ця неабияк пішла в руку.
«Моєю майстринею була Жанна Пігулко. Ця чудова людина стала для мене не лише наставницею, а й життєвою порадницею. Саме вона й запропонувала мені спробувати зайнятися кондитерством професійно. Пригадую, сталося це на виробничому, коли керівниця покуштувала мій чизкейк», – розповідає жителька Погулянки.
Але подумки дівчина знову й знову поверталася до поради своєї наставниці про відкриття власної кондитерської справи. У серпні нинішнього року все-таки вирішила її започаткувати. Розмістила оголошення у соціальних мережах – і перші замовлення не забарилися. Нині, зі слів Олени, фактично щотижня хтось бажає смакувати домашньою випічкою, котру з любов’ю створює молода кондитерка.
«Печу тістечка, домашнє печиво, горішки із згущенкою, котрі просто тануть у роті. Також роблю на замовлення торти. Зізнаюся, не гонюся за вишуканим декором, який коштує не менше, ніж сам торт. Головне – аби випічка була смачною. А моя саме такою і є, вона пахне домівкою», – каже Олена Нестерук.
Це підтверджують і ті любителі й любительки солодощів, котрі вже спробували вироби цієї нашої землячки. Недаремно ж і її бренд називається «Але й смачно!».
Читайте також:
- «Від хобі до бізнесу»: як лучанки з кухонного експерименту створили шоколад світового рівня
- Кондитерка-самоучка вже 8 років випікає солодощі: майстриня з Волині перетворила хобі у бізнес