Переваги складаних смартфонів: чому обирають новий формат?

Переваги складаних смартфонів: чому обирають новий формат?

Сучасні смартфони представлені в широкому асортименті, який збільшується з кожним роком. Сьогодні можна купити не тільки моделі у вигляді моноблока, а й стильні новинки — розкладні смартфони. Серед найпопулярніших — Samsung Galaxy Flip 6 і Galaxy Fold 6, які вийшли влітку 2024 року. 

Давайте розглянемо переваги та недоліки розкладних смартфонів, щоб зважити всі «за» і «проти» перед покупкою.

Чим виділяються смартфони?

Розкладні смартфони були покликані вирішити проблему великого екрана. Користуватися моделями з діагоналлю понад сім дюймів зручно людям з великими руками і довгими пальцями, але всім іншим доводиться утримувати девайс обома руками, набираючи номер або друкуючи повідомлення.

У складаного смартфона є два екрани — зовнішній і основний. У складаному вигляді його розмір може становити всього 4 дюйми, що дає змогу класти його в невелику сумочку або в кишеню. За допомогою зовнішнього екрана можна виконувати всі основні функції: робити і приймати дзвінки, читати повідомлення, керувати плейлистом, переглядати відео, користуватися камерою. У розкладеному вигляді така модель нагадує компактний планшет. Завдяки складаному корпусу нею зручно користуватися без підставки.

Серед інших переваг смартфонів:

  • флагманські характеристики;
  • ємний акумулятор (завдяки додатковому місцю всередині);
  • оригінальний зовнішній вигляд;
  • зручність спілкування по відео, селфі, перегляду фільмів (може встановлюватися на поверхні без підставки).

Недоліки складаних смартфонів

Якщо ви плануєте купити розкладний смартфон, варто заздалегідь ознайомитися не тільки з його перевагами, а й з недоліками. 

AD_4nXdlij_Oy0dAh0-5Sld6x0eIyh6BZB_eFPQtzDjp6A-LFd4AzbQx3Cwik4hTLQLM6OMegEEkoN24TcH43Xm9m02eJ_B3dSpXZQFWN8PliRFd_s9qJxNxr91Mb_gg3WiDer0Fq-ugPkgBnB2CFR9NOms-ZjxNE-afNzW2tiXrHw?key=m-88IHRSdVmVrbCp5dwlFQ

  • Уразливість розкладного механізму. Рухомі деталі завжди зношуються швидше, ніж нерухомі. Іноді на дисплеях складаних смартфонів можуть залишатися складки або навіть тріщинки. Виробники працюють над оптимізацією технології, але результат поки що далекий від досконалості. Крім того, шарнірний механізм вимагає акуратного поводження, щоб всередину не потрапляла волога, пил та інші забруднення.
  • Проблеми з адаптацією програм і застосунків. Оскільки співвідношення сторін відрізняється від параметрів звичайної моделі, можуть виникати проблеми з адаптацією мобільних додатків. Деякі з них не поміщаються на екрані або займають не всю площу дисплея. Втім, ця проблема незабаром буде вирішена.

Таким чином, розкладні смартфони — це функціональні інноваційні девайси, які привертають широкими можливостями і комфортом використання, а також оригінальним дизайном.