Після катастрофи F-16 Зеленський звільнив командувача Повітряних сил

Після катастрофи F-16 Зеленський звільнив командувача Повітряних сил

Президент Володимир Зеленський звільнив Олещука Миколу Миколайовича з посади командувача Повітряних Сил Збройних Сил України. 

Указ про це оприлюднений на офіційному сайті президента, - пише ВВС.

В самому Указі не називають причин звільнення командувача ВПС. Проте у відеозверненні президент Зеленський підтвердив своє рішення про звільнення Олещука і заявив, що «безмежно вдячний всім нашим військовим льотчикам, інженерам, воїнам мобільних вогневих груп, розрахунків ППО. Усім, хто дійсно бʼється для України – для результату».

Такий самий підхід, за словами президента, потрібен і на командному рівні.

«Ми повинні посилюватись. І берегти людей. Берегти особовий склад. Берегти усіх наших воїнів», - заявив президент України.

Водночас у Генштабі ЗСУ повідомили, що відповідно до наказу Головнокомандувача Збройних Сил України, тимчасово виконувати обов'язки командувача Повітряних сил буде генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко (59 років), який нині очолює повітряне командування «Центр».

Після катастрофи F-16 Зеленський звільнив командувача Повітряних сил
Генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко

Звільнення Олещука сталося після того, як він прокоментував загибель пілота Олексія Меся та втрату винищувача F-16, відповідаючи на критику від депутатки Мар'яни Безуглої.

29 серпня Генштаб ЗСУ повідомив, що під час відбиття масованої російської атаки 26 серпня зазнав катастрофи літак F-16, а пілот загинув.

Прощання з Олексієм Месем відбулося 29 серпня. Посмертно йому дали звання полковника.

Читайте також:

Можливо зацікавить