Україна втратила перший F-16: що відомо про загибель льотчика з Луцька Олесія Меся

Україна втратила перший F-16: що відомо про загибель льотчика з Луцька Олесія Меся

26 серпня 2024 року, у день наймасштабнішого обстрілу України, загинув пілот F-16 з Луцька Олексій Месь з позивним «Moonfish».

Про це повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Микола Олещук.

Як інформує Генштаб ЗСУ, під час відбиття ракетного удару з боку Росії по території України, разом з підрозділами зенітно-ракетних військ були застосовані винищувачі F-16 Збройних Сил України.

В ході повітряного бою літаки F-16 продемонстрували свою високу ефективність, бортовим озброєнням було збито чотири крилатих ракети ворога.

Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків було втрачено звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув.

За словами Миколи Олещука, наразі з'ясовуються причини авіаційної катастрофи.

«Ніхто нічого не приховував і не приховує! Усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт і партнери зі США, які вже долучилися до розслідування причин. Запевняю, що уже проводиться детальний аналіз, йде розслідування. Маємо ретельно розібратись, що сталось, які обставини, чия відповідальність», - каже командувач Повітряних Сил ЗСУ.

Він також зазначив, що інформація про такі інциденти не може видаватись миттєво у публічний простір і не може деталізуватись для медіа.

Редакція ВСН висловлює співчуття родині захисника. Вічна шана і слава Герою! 

Можливо зацікавить