Викидати - великий гріх: що робити із залишками паски після святкування Великодня
Паска – традиційний хліб, який зазвичай випікається на Великдень. Крихти від неї, незалежно від того освячена вона чи ні, викидати не можна. Адже до будь-якого хліба в Україні ставляться шанобливо. Тож викидати паску - великий гріх.
Про те, що робити з залишками паски після святкування Великодня, пише Апостроф.
1. Зробити сухарі
Нарізаємо паски на квадратні шматочки середнього розміру і викладаємо на деко. Розігріваємо духовку до 100°С і вимикаємо її, відправивши деко з шматочками паски підсихати в духовці, що остигає. Потім можна подавати такі солодкі сухарі до чаю чи кави.
2. Використати залишки паски як основу для торта
Беремо приблизно 150 г паски та 100 г розм'якшеного вершкового масла. З паски необхідно зробити дрібну крихту – для цього беремо блендер або м'ясорубку.
Потім змішуємо крихту з вершковим маслом, викладаємо у форму для випікання, розподіливши суміш по формі.
Розігріваємо духовку до 180°С. Відправляємо основу для торта з паски у розігріту духовку на 10-12 хвилин. Потім її можна використовувати для чизкейку, сирного пирога або торта з кремом.
3. Придумати простий десерт із паски
Ще один швидкий і зручний спосіб дати друге життя великодньому хлібу – зробити із її залишків простий десерт. Шматочки паски викладаємо в глибоку ємність, заливаємо йогуртом, варенням або згущеним молоком і відправляємо ненадовго в холодильник, щоб підсохле тісто просочилося вологою. Потім цю суміш можна прикрасити ягодами чи посипати натертим шоколадом.
Читайте також:
- Великдень святкують тиждень: коли можна садити городину, щоб не було гріха
- Не можна викидати: куди подіти шкаралупу від крашанок після Великодня
- Світла середа: що категорично заборонено робити