Піца, піта та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом піци, піти та хліба.
Як приготувати три страви з одного тіста хлопець розповів у соціальній мережі «Instagram».
Для тіста
- 500г борошна
- 300г води(1)
- 5г свіжих дріжджів (або 2г сухих)
- 10г солі
- 30-50г води (2)
- З’єднати всі інгредієнти окрім води(2) і змішати до однорідності
- Якщо тісто надто густе додати воду(2)
- Бродіння 2год (до збільшення вдвічі)
- Поділити по 280г і перекласти в лоток змащений олією
- Залишити на 12-24год. в холодильнику
Піца
- Сформувати основу
- Викласти начинку
- Розігріти піч до максимуму250-270с, 20-30хв
- Випікати протягом 7-10хв до румʼяного кольору
Піта
- Поділити тісто на 2 частини
- Розкатати до 2мм
- Посмажити з двох сторін на максимальному вогні
Хліб
- Сформувати тісто і перекласти в змащену олією форму
- Вистояти протягом 1.5-2год. до збільшення в 2-2.5 рази
- Випікати в попередньо розігрітій печі при 190-200с протягом 20-22хв
Читайте також:
- Як доглядати за фіалками, щоб вони довго цвіли та не в'яли
- Долежить до нового урожаю: як зберігати капусту
- Ідеальні профітролі та еклери: рецепт від луцької фудблогерки