Піца, піта та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря

Піца, піта, хліб - рецепт

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом піци, піти та хліба.

Як приготувати три страви з одного тіста хлопець розповів у соціальній мережі «Instagram».

Для тіста 

  • 500г борошна
  • 300г води(1)
  • 5г свіжих дріжджів (або 2г сухих)
  • 10г солі
  • 30-50г води (2)
  1. З’єднати всі інгредієнти окрім води(2) і змішати до однорідності
  2. Якщо тісто надто густе додати воду(2)
  3. Бродіння 2год (до збільшення вдвічі)
  4. Поділити по 280г і перекласти в лоток змащений олією
  5. Залишити на 12-24год. в холодильнику

Піца

  • Сформувати основу
  • Викласти начинку
  • Розігріти піч до максимуму250-270с, 20-30хв
  • Випікати протягом 7-10хв до румʼяного кольору

Піта

  • Поділити тісто на 2 частини
  • Розкатати до 2мм
  • Посмажити з двох сторін на максимальному вогні 

Хліб

  • Сформувати тісто і перекласти в змащену олією форму
  • Вистояти протягом 1.5-2год. до збільшення в 2-2.5 рази
  • Випікати в попередньо розігрітій печі при 190-200с протягом 20-22хв

Читайте також:

Можливо зацікавить