Ідеальні профітролі та еклери: рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом ідеальних еклерів та профітролв.
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- 250мл води;
- 100мл молока;
- 1ст. л цукру;
- 1/3ч. л солі;
- 120г вершкового масла;
- 5-6 яєць (близько 250-300г);
- 200г просіяного борошна.
Приготування:
Молоко, воду, цукор, сіль і масло відправляємо в каструльку. Включаємо мінімальний підігрів. Постійно помішуємо масу вінчиком. Повинна вийти однорідна субстанція. Чекаємо доки рідина не почне віддавати активно пар. Далі засипаємо просіяне борошно в один прийом, і дуже швидко вимішуємо тісто ложкою або дерев’яною лопаткою. Коли маса стане гладенькою і однорідною, потрібно трішки її підсушити.
Тримаємо мінімальний підігрів, продовжуємо вимішувати тісто ще 3хв. Перекладаємо тісто в окрему ємкість, даємо охолонути впродовж 5-7хв. і починаємо вводити потрохи яйця, які попередньо збиваєте трішки вінчиком. Ввели трішки, вимішали. Знову ввели, вимішали. Результат: тісто як густа-густа сметана, яка ледве спадає з ложки подовгуватими шматками. Не переборщіть з яйцями. Слідкуйте за консистенцією. Поміщаєте тісто в кондитерський мішок з насадкою або без, відсаджуєте на деко полоси тіста довжиною 12-13см. або невеличкі кульки. Перші 20хв. випікаємо еклери в попередньо розігрітій духовці до 190° до рум’яної кірочки зверху. Далі понижаємо температуру до 175° і випікаємо (висушуємо) еклери ще хвилин 15. По закінченню випікання даємо еклерам повністю охолонути.
Крем:
- 400г вершкового сиру;
- 50г пюре смородини (проварене з 20г цукру);
- 70г цукрової пудри.
Охолодженні інгредієнти з‘єднуємо між собою і збиваємо 1хв. до однорідності. Далі наповнюємо заготовки кремом, як на відео або розрізуємо еклери та профітролі по горизонталі і викладаємо крем та закриваємо зверху половинками. Можна поставити тістечка в холодильник, щоб крем стабілізувався.
Читайте також:
- Чи можна їсти картоплю, яка проросла
- Ніжно та смачно: рецепт торта «Пташине молоко» від луцької кондитерки