Ідеальні профітролі та еклери: рецепт від луцької фудблогерки

Еклери профітролі - рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом ідеальних еклерів та профітролв.

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Тісто:

  • 250мл води;
  • 100мл молока;
  • 1ст. л цукру;
  • 1/3ч. л солі;
  • 120г вершкового масла;
  • 5-6 яєць (близько 250-300г);
  • 200г просіяного борошна.

Приготування:

Молоко, воду, цукор, сіль і масло відправляємо в каструльку. Включаємо мінімальний підігрів. Постійно помішуємо масу вінчиком. Повинна вийти однорідна субстанція. Чекаємо доки рідина не почне віддавати активно пар. Далі засипаємо просіяне борошно в один прийом, і дуже швидко вимішуємо тісто ложкою або дерев’яною лопаткою. Коли маса стане гладенькою і однорідною, потрібно трішки її підсушити.

Тримаємо мінімальний підігрів, продовжуємо вимішувати тісто ще 3хв. Перекладаємо тісто в окрему ємкість, даємо охолонути впродовж 5-7хв. і починаємо вводити потрохи яйця, які попередньо збиваєте трішки вінчиком. Ввели трішки, вимішали. Знову ввели, вимішали. Результат: тісто як густа-густа сметана, яка ледве спадає з ложки подовгуватими шматками. Не переборщіть з яйцями. Слідкуйте за консистенцією. Поміщаєте тісто в кондитерський мішок з насадкою або без, відсаджуєте на деко полоси тіста довжиною 12-13см. або невеличкі кульки. Перші 20хв. випікаємо еклери в попередньо розігрітій духовці до 190° до рум’яної кірочки зверху. Далі понижаємо температуру до 175° і випікаємо (висушуємо) еклери ще хвилин 15. По закінченню випікання даємо еклерам повністю охолонути.

Крем:

  • 400г вершкового сиру;
  • 50г пюре смородини (проварене з 20г цукру);
  • 70г цукрової пудри.

Охолодженні інгредієнти з‘єднуємо між собою і збиваємо 1хв. до однорідності. Далі наповнюємо заготовки кремом, як на відео або розрізуємо еклери та профітролі по горизонталі і викладаємо крем та закриваємо зверху половинками. Можна поставити тістечка в холодильник, щоб крем стабілізувався.

Читайте також:

Можливо зацікавить