Ніжно та смачно: рецепт торта «Пташине молоко» від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом торта «Пташине молоко» з шоколадом.
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
«Дуже ніжно та смачно», - зазначила кондитерка.
Бісквіт (форма 18см)
- 3 яйця;
- 90г цукру;
- 45г борошна
- 25г какао;
- 15г крохмалю;
- 3г розпушувача.
Яйця збиваємо з цукром до пишної маси. Додаємо просіяні між собою борошно, крохмаль, какао та розпушувач. Перемішуємо лопаткою або ручним вінчиком по часовій стрілці до однорідності. Переливаємо тісто у форму застелену пергаментом. Випікаємо 25-30хв при 180 градусах. Даємо бісквіту охолонути. Ховаємо під харчову плівку.
Шоколадне суфле:
- 4 яєчні білки;
- 270г цукру;
- 100мл води;
- 110г м‘якого вершкового масла;
- 80г молочного шоколаду;
- 16г желатину замоченого у 80мл води.
Масло збиваємо впродовж трьох хвилин. Додаємо розтоплений шоколад кімнатної температури. Перемішуємо масу до однорідності і відставляємо в сторону. Збиваємо білки з дрібкою солі до пишної маси, яка не спадає з вінчика. Окремо в каструльці з’єднуємо цукор та воду. Варимо сироп до 117 °, він повинен бути злегка карамельного кольору. Гарячий сироп додаємо до білків збиваючи меренгу до пишної маси, яка повинна добре триматися вінчика.
Далі до меренги додаємо розтоплений желатин кімнатної температури. Збиваємо масу ще 10 хвилин. В самому кінці до меренги додаємо шоколадно-масляну основу по 1 чайні ложці. Готове суфле переливаємо у підготовлену форму з ацетатною плівкою та бісквітом (бісквіт потрібно розрізати на два коржі). Бісквітний корж пропитуємо сиропом: 70мл води + 20г цукру. Проварити і дати охолонути. Ставимо торт в холодильник до повного застигання суфле. Зверху покриваємо торт шоколадною глазур’ю кімнатної температури.
Шоколадна глазур:
- 85г молочного шоколаду;
- 65мл жирних вершків 33-36%.
Вершки нагріваємо, але не кип'ятимо. До гарячих вершків додаємо шоколад. Перемішуємо вінчиком до однорідності.Торт ставимо в холодильник на півтори години.
Читайте також:
- Секрети довготривалого зберігання: як уникнути проростання картоплі
- Неймовірний смак: рецепт шоколадного торта від луцької фудблогерки
- Сезон тихого полювання на Волині: де ростуть білі гриби та як їх обробляти