Ніжно та смачно: рецепт торта «Пташине молоко» від луцької кондитерки

Пташине молоко

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом торта «Пташине молоко» з шоколадом.

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

«Дуже ніжно та смачно», - зазначила кондитерка.

Бісквіт (форма 18см)

  • 3 яйця;
  • 90г цукру;
  • 45г борошна
  • 25г какао;
  • 15г крохмалю;
  • 3г розпушувача.

Яйця збиваємо з цукром до пишної маси. Додаємо просіяні між собою борошно, крохмаль, какао та розпушувач. Перемішуємо лопаткою або ручним вінчиком по часовій стрілці до однорідності. Переливаємо тісто у форму застелену пергаментом. Випікаємо 25-30хв при 180 градусах. Даємо бісквіту охолонути. Ховаємо під харчову плівку.

Шоколадне суфле:

  • 4 яєчні білки;
  • 270г цукру;
  • 100мл води;
  • 110г м‘якого вершкового масла;
  • 80г молочного шоколаду;
  • 16г желатину замоченого у 80мл води.

Масло збиваємо впродовж трьох хвилин. Додаємо розтоплений шоколад кімнатної температури. Перемішуємо масу до однорідності і відставляємо в сторону. Збиваємо білки з дрібкою солі до пишної маси, яка не спадає з вінчика. Окремо в каструльці з’єднуємо цукор та воду. Варимо сироп до 117 °, він повинен бути злегка карамельного кольору. Гарячий сироп додаємо до білків збиваючи меренгу до пишної маси, яка повинна добре триматися вінчика.

Далі до меренги додаємо розтоплений желатин кімнатної температури. Збиваємо масу ще 10 хвилин. В самому кінці до меренги додаємо шоколадно-масляну основу по 1 чайні ложці. Готове суфле переливаємо у підготовлену форму з ацетатною плівкою та бісквітом (бісквіт потрібно розрізати на два коржі). Бісквітний корж пропитуємо сиропом: 70мл води + 20г цукру. Проварити і дати охолонути. Ставимо торт в холодильник до повного застигання суфле. Зверху покриваємо торт шоколадною глазур’ю кімнатної температури.

Шоколадна глазур:

  • 85г молочного шоколаду;
  • 65мл жирних вершків 33-36%.

Вершки нагріваємо, але не кип'ятимо. До гарячих вершків додаємо шоколад. Перемішуємо вінчиком до однорідності.Торт ставимо в холодильник на півтори години.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Просто, швидко і смачно»: рецепт тістечка «Картопля» від луцької фудблогерки

«Просто, швидко і смачно»: рецепт тістечка «Картопля» від луцької фудблогерки

Боротьба за дитину чи уникнення мобілізації: у Луцьку батько хоче позбавити матір батьківських прав після розлучення

Боротьба за дитину чи уникнення мобілізації: у Луцьку батько хоче позбавити матір батьківських прав після розлучення

Як правильно зварити гречку: прості поради для ідеального гарніру в будь-якому посуді

Як правильно зварити гречку: прості поради для ідеального гарніру в будь-якому посуді

Забрали у ТЦК у Луцьку, а згодом знайшли мертвим у річці: що кажуть медики, поліція і військові
відео

Забрали у ТЦК у Луцьку, а згодом знайшли мертвим у річці: що кажуть медики, поліція і військові

У Луцьку судили жінку, яка крала в «АТБ» горілку та пиво: як її покарали

У Луцьку судили жінку, яка крала в «АТБ» горілку та пиво: як її покарали

У Луцьку суперціни на пальне + кава в подарунок: акція на АЗК «Паливо»
promo

У Луцьку суперціни на пальне + кава в подарунок: акція на АЗК «Паливо»

5 продуктів з кухні, які захищають мозок від старіння

5 продуктів з кухні, які захищають мозок від старіння

У Луцьку хлопець на електросамокаті зіткнувся з велосипедистом: постраждалий у лікарні

У Луцьку хлопець на електросамокаті зіткнувся з велосипедистом: постраждалий у лікарні

У Луцьку чоловіка забрали в ТЦК, згодом його знайшли мертвим у річці й посмертно оголосили дезертиром: що розповідає його дружина
відео

У Луцьку чоловіка забрали в ТЦК, згодом його знайшли мертвим у річці й посмертно оголосили дезертиром: що розповідає його дружина