Неймовірний смак: рецепт шоколадного торта від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати шоколадний торт з вишнями.
Рецептом дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».
«Готуйте із задоволенням», - написала кондитерка.
Бісквіт (форма 18см)
- 4 яйця;
- 130г цукру;
- 30г какао;
- 70г борошна;
- 2г розпушувача;
- 25г кукурудзяного крохмалю.
Яйця збиваємо з цукром впродовж 7хв до пишної світлої маси. Додаємо просіяні сухі інгредієнти. Акуратно лопаткою замішуємо тісто. Виливаємо тісто до форми, яка застелена пергаментом або до розʼємного кондитерського кільця. Дно затягуємо фольгою. Випікаємо 35-37хв при 170 градусах. Виймаємо з форми і даємо охолонути. Ховаємо під харчовою плівку, відправляємо в холодильник на 3год,
Вишнева начинка
- 250г вишні;
- 80г цукру;
- 15г кукурудзяного крохмалю;
- 2ст.л коньяку.
Цукор пересипаємо з крохмалем, додаємо до вишні. Проварюємо вишню на малому підігріві близько двох хвилин після закипання. Даємо масі охолонути і додаємо коньяк.
Крем
- 520г вершкового сиру;
- 200мл жирних вершків від 33%;
- 60г пудри;
- 60г білого шоколаду;
- 50г чорного шоколаду.
Усі охолодженні інгредієнти, окрім шоколаду, збиваємо на низьких обертах міксера до кремової однорідної консистенції. Крем ділимо на 2 рівні частини. Шоколад розтоплюємо зручним способом. В одну частину крему додаємо білий шоколад, в іншу чорний. Перед додаванням, до шоколаду додайте ложку крему і перемішайте, щоб він не застиг при взаємодії з холодними продуктами.
Пропитка:
- 100мл води;
- 40г цукру;
- 50мл коньяку.
Цукор та воду проварюємо 3хв. Даємо сиропу охолонути і додаємо коньяк.
Покриття:
- 400г сиру;
- 100мл вершків;
- 60г пудри.
Збити все до однорідності.
Як збирати торт Юлія показала на відео.
Після збірки, залиште торт в холодильнику на 5-7год. Потім покриваємо кремом. Не забудьте просочити верхній корж також
«Божественно! Супер! Смачно! Шоколад і вишні - це завжди неймовірний смак», - пишуть у коментарях.
Читайте також:
- Неймовірно смачні порційні десерти: рецепт трайфлів від луцької кондитерки
- Їдять їжаків та бобрів: Птушкін та Кацурін відкрили гастрономічні секрети Волині
- Не можна ігнорувати: що робити, якщо картопля проростає восени