Їдять їжаків та бобрів: Птушкін та Кацурін відкрили гастрономічні секрети Волині
Ресторатор Міша Кацурін та тревел-блогер Антон Птушкін випустили новий випуск фуд-тревел-шоу, присвячений їжі Волині.
Черговий випуск спільного шоу блогери знімали у Волинській області цього літа. Два дні знімальна група, зокрема, провела в Смідинській громаді. Також знімання проводили в Луцьку, рекреаційних комплексах посеред волинських лісів, поблизу озер Світязь і Пісочне, пише ІА «Волинські новини».
Тревел-шоу про їжу Міша та Антон запустили у 2021 році. У такий спосіб вони прагнули показувати країни світу, місцеве населення та культуру через їжу. Однак у перший рік повномасштабного вторгнення формат програми змінили: Птушкін та Кацурін почали знімати випуски про страви, які готують у різних регіонів України. Раніше в межах проєкту вони розповідали про їжу Закарпаття, Полтавщини, Галичини, Києва, Одеси та Харкова.
«Ми в Луцьку. І в меню в нас сьогодні – їжа Волині», – Міша та Антон розпочали випуск із Замкової площі в Луцьку.
«Скажу чесно: в мене вже тенькає в животику. Але перед тим, як починати їсти, треба розібратися, що ж таке Волинь. Волинь – це історико-культурний регіон, який, звісно, складається з Волинської області, але не обмежується нею; Рівненська область, частина Житомирської, Тернопільської. Ба більше, навіть частина Львівської області – це все українська Волинь. Крім цього, існує термін Велика Волинь. Вона простягається на схід Польщі та південний захід Білорусі.
Загалом для багатьох наших співвітчизників Волинь – це загадковий клаптик у кутку української мапи, хоч насправді це колиска української державності, яка народила Українську повстанську армію, Лесю Українку, нашого першого президента Леоніда Кравчука, Пересопницьке Євангеліє, на якому всі Президенти України приносять клятву, а ще «Тартак» і ВІА «Світязь», – розповіли ведучі шоу.
Як наголосили, Волинь – це дивовижний і дуже смачний край.
«Тут скрізь неозорі ліси, в яких мисливці готують косуль, а єгері варять карколомних раків із медом, якими Птушкін потім годує котів. Тут більш як 200 озер і на їхніх пляжах дівчата на роверах продають легендарні пончики з малиною та чорницею, які можна з’їсти прямо на катамарані.
А ще в цих озерах плавають вугрі. Так, ті самі вугрі, з якими ми замовляємо японські суші, але це наші українські вугрі. І тут їх тушкують у сметані. Тут на місцевих ринках продають бички гарячого копчення і варені креветки. На місцевих землях будують просто фантастичні готелі, а в цих готелях подають вареники з локальним коропом. І мої діти вважають, що це дуже смачно.
А у волинських містах можна знайти все – від базарно-вокзальних хот-догів та улюбленої піци Монатіка до автентичних ягідних супів та восьминогів, якими Птушкін знову годує котів. У волинських селах можна знайти господинь, які тушкують капусту в печах, а свинячі кишки начиняють не м’ясом, а хлібом. А ще на Волині їдять їжаків та бобрів... Висновок у нас наступний: Волинь – це диво. І на це диво треба подивитися кожному українцю», – анонсував Міша Кацурін.
Ведучі спробували, зокрема, хот-доги, шаурму, улюблену піцу Монатіка, котлетки в міській їдальні, восьминоги, печену капусту, бургери, пончики, рибу та інші смаколики. Побували в LAFA, «Короні Вітовта», «Курені», «Вінтажі», старій піцерії, misto.cafe, «Оболоні» в Луцьку, а ще – в господинь зі Смідинської громади та Світязя, готелі Cherot на озері Пісочному, «Лісовичку» поблизу села Згорани.
Читайте також:
- Неймовірно смачні порційні десерти: рецепт трайфлів від луцької кондитерки
- Сім’я Луциків об’єднує людей через комедійні відео та «Майстерню спогадів»