Неймовірно смачні порційні десерти: рецепт трайфлів від луцької кондитерки

Снікерс

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом неймовірно смачних трайфлів зі смаком снікерса.

Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Рецепт розрахований на 8 невеликих стаканчиків.

Бісквіт (форма 16см діаметр)

  • 4 яйця (категорія С1);
  • 140г цукру;
  • 80мл молока;
  • 60мл рослинної олії без запаху;
  • 130г борошна;
  • 30г какао;
  • 6г розпушувача.

Яйця кімнатної температури збиваємо з цукром до пишної світлої маси 6-7хв. Додаємо рослинну олію та молоко. Перемішуємо на середніх обертах міксера до однорідності. Какао, борошно та розпушувач просіюємо через сито. Додаємо до яєчної маси у два прийоми. Акуратно вимішуємо тісто лопаткою в одному напрямку. Далі переливаємо тісто у високу форму (не менше 10см) або у дві форми порівно. Випікаємо у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів близько 50хв. (дві форми 25-30хв). Виймаємо бісквіт(-и) з духовки і даємо постояти 15-20хв. Далі виймаємо і ставимо на решітку до повного охолодження. Ховаємо під харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 5год.

Карамель

  • 170г цукру;
  • 200мл вершків від 30%;
  • 45мл води;
  • 40г білого шоколаду.

У невеликій каструльці з товстим дном обʼєднуємо воду та цукор. Варимо сироп до легкого янтарного кольору (не помішувати). Паралельно нагріваємо вершки, але не кипʼятимо. Додаємо гарячі вершки до карамелі і ретельно вимішуємо вінчиком. Карамель переливаємо через сито і додаємо сіль та шоколад. Знову вимішуємо.

Крем

  • 1кг вершкового сиру;
  • 400мл жирних вершків від 33%;
  • 150г цукрової пудри;
  • 80г горіхової пасти.

Охолодженні інгредієнти збити до кремової текстури.

Пропитка

  • 150мл води;
  • 100г цукру.

Проварити сироп три хвилини після закипання і дати охолонути.

Збірка тортиків показана у відео.

Читайте також:

Можливо зацікавить