Неймовірно смачні порційні десерти: рецепт трайфлів від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом неймовірно смачних трайфлів зі смаком снікерса.
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Рецепт розрахований на 8 невеликих стаканчиків.
Бісквіт (форма 16см діаметр)
- 4 яйця (категорія С1);
- 140г цукру;
- 80мл молока;
- 60мл рослинної олії без запаху;
- 130г борошна;
- 30г какао;
- 6г розпушувача.
Яйця кімнатної температури збиваємо з цукром до пишної світлої маси 6-7хв. Додаємо рослинну олію та молоко. Перемішуємо на середніх обертах міксера до однорідності. Какао, борошно та розпушувач просіюємо через сито. Додаємо до яєчної маси у два прийоми. Акуратно вимішуємо тісто лопаткою в одному напрямку. Далі переливаємо тісто у високу форму (не менше 10см) або у дві форми порівно. Випікаємо у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів близько 50хв. (дві форми 25-30хв). Виймаємо бісквіт(-и) з духовки і даємо постояти 15-20хв. Далі виймаємо і ставимо на решітку до повного охолодження. Ховаємо під харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 5год.
Карамель
- 170г цукру;
- 200мл вершків від 30%;
- 45мл води;
- 40г білого шоколаду.
У невеликій каструльці з товстим дном обʼєднуємо воду та цукор. Варимо сироп до легкого янтарного кольору (не помішувати). Паралельно нагріваємо вершки, але не кипʼятимо. Додаємо гарячі вершки до карамелі і ретельно вимішуємо вінчиком. Карамель переливаємо через сито і додаємо сіль та шоколад. Знову вимішуємо.
Крем
- 1кг вершкового сиру;
- 400мл жирних вершків від 33%;
- 150г цукрової пудри;
- 80г горіхової пасти.
Охолодженні інгредієнти збити до кремової текстури.
Пропитка
- 150мл води;
- 100г цукру.
Проварити сироп три хвилини після закипання і дати охолонути.
Збірка тортиків показана у відео.
Читайте також:
- Залишатиметься свіжою до весни: як правильно зберігати картоплю
- Ідеальний сирник: рецепт десерту від луцької кондитерки
- Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря
- Не зів'яне і не пропаде до весни: як правильно зберігати буряк