Ідеальний сирник: рецепт десерту від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом смачного сирника по-львівськи.
Як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
«Цей ідеальний сирник 100% стане вашим фаворитом», - зазначила Юлія.
Рецепт:
- 1кг кисломолочного сиру від 9%;
- 230г яєць (орієнтовно 5 шт.);
- 160г цукру + 2 пакетики ванільного;
- 70г сметани 15%;
- 100г вершкового масла кімнатної температури 82%;
- 50г манної крупи;
- 1ст.л апельсинової цедри;
- 180г сухофруктів (у мене курага, в‘ялена журавлина та родзинки).
Приготування:
До сиру додаємо яйця, сметану, цукор, розтоплене вершкове масло кімнатної температури, цедру та манну крупу. Блендеруємо до повної однорідності. Далі додаємо сухофрукти. Вимішуємо масу ложкою, викладаємо у форму змащену вершковим маслом та застелену пергаментом. Випікаємо при 180 градусах 45-55хв. Відкриваємо духовку, даємо сирнику повністю охолонути у формі разом з духовкою. Виймаємо сирник, відправляємо в холодильник на 5-6год. Далі покриваємо глазур‘ю:
- 60г вершкового масла 82%;
- 50г сметани (15-20%);
- 40г цукру;
- 15г какао.
Усі інгредієнти об‘єднуємо у каструльці. Ставимо на мінімальний підігрів і постійно помішуючи масу доводимо глазур до повної однорідності. Даємо охолонути до кімнатної температури. Покриваємо охолоджений сирник у два етапи, як на відео. Ставимо в холодильник ще на півтори години.
«Супер! Дуже смачно! Сім'я у захваті! Це дісно їдеальний сирник», - пишуть в коментарях.
- Читайте також:
- Не зів'яне і не пропаде до весни: як правильно зберігати буряк
- Найпопулярніші булочки: 5 рецептів сінабонів від волинського блогера-пекаря
- Популярний десерт моті: рецепт від луцької кондитерки