Ідеальний сирник: рецепт десерту від луцької кондитерки

Сирник - рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом смачного сирника по-львівськи.

Як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

«Цей ідеальний сирник 100% стане вашим фаворитом», - зазначила Юлія.

Рецепт:

  • 1кг кисломолочного сиру від 9%;
  • 230г яєць (орієнтовно 5 шт.);
  • 160г цукру + 2 пакетики ванільного;
  • 70г сметани 15%;
  • 100г вершкового масла кімнатної температури 82%;
  • 50г манної крупи;
  • 1ст.л апельсинової цедри;
  • 180г сухофруктів (у мене курага, в‘ялена журавлина та родзинки).

Приготування:

До сиру додаємо яйця, сметану, цукор, розтоплене вершкове масло кімнатної температури, цедру та манну крупу. Блендеруємо до повної однорідності. Далі додаємо сухофрукти. Вимішуємо масу ложкою, викладаємо у форму змащену вершковим маслом та застелену пергаментом. Випікаємо при 180 градусах 45-55хв. Відкриваємо духовку, даємо сирнику повністю охолонути у формі разом з духовкою. Виймаємо сирник, відправляємо в холодильник на 5-6год. Далі покриваємо глазур‘ю:

  • 60г вершкового масла 82%;
  • 50г сметани (15-20%);
  • 40г цукру;
  • 15г какао.

Усі інгредієнти об‘єднуємо у каструльці. Ставимо на мінімальний підігрів і постійно помішуючи масу доводимо глазур до повної однорідності. Даємо охолонути до кімнатної температури. Покриваємо охолоджений сирник у два етапи, як на відео. Ставимо в холодильник ще на півтори години.

«Супер! Дуже смачно! Сім'я у захваті! Це дісно їдеальний сирник», - пишуть в коментарях.

Можливо зацікавить