Популярний десерт моті: рецепт від луцької кондитерки

Моті - рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом популярних тістечок моті.

Як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Тісто:

  • 110г клейкого рисового борошна;
  • 20г цукрової пудри;
  • 5г кукурудзяного крохмалю;
  • 150мл води;
  • 15г рослинної олії без запаху.

До ємкості засипаємо просіяне борошно, пудру та крохмаль. Додаємо воду, перемішуємо тісто до однорідності, слідкуємо щоб не залишилось грудочок. Далі додаємо олію і за бажанням барвник. Тісто переливаємо до сковороди. Ставимо сковороду на невеликий підігрів і постійно помішуючи заварюємо тісто. Впродовж 2-3хв. тісто набуде гладкої злегка гумової консистенції, як на відео. Ховаємо тісто під харчову плівку і даємо охолонути до кімнатної температури. Наступним кроком змащуємо руки рослинною олією і трішечки розминаємо та розтягуємо тісто. Далі ділимо його на 5 шматочків і з кожного шматочка руками формуємо «оладку» в центр якої викладаємо крем та начинку.

Крем:

  • 200г вершкового сиру;
  • 130г білого шоколаду.

Шоколад розтоплюємо на водяній бані або у мікрохвильовій та додаємо його до сиру кімнатної температури. Збиваємо масу до кремової консистенції.

Смородинова начинка:

  • 100г пюре смородини;
  • 20г цукру;
  • 3г желатину замоченого у 15мл води.

Пюре проварюємо з цукром до закипання, знімаємо з вогню і додаємо желатин. Розливаємо начинку по маленьких силіконових формах напівсферах. Можна залити всю начинку в роз’ємне кільце дно якого затягнуте плівкою, поставити в морозильну камеру і потім порізати начинку на шматочки.

Робочу поверхню присипаємо кукурудзяним крохмалем і формуємо тістечка, як на відео.

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

Можливо зацікавить