Популярний десерт моті: рецепт від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом популярних тістечок моті.
Як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- 110г клейкого рисового борошна;
- 20г цукрової пудри;
- 5г кукурудзяного крохмалю;
- 150мл води;
- 15г рослинної олії без запаху.
До ємкості засипаємо просіяне борошно, пудру та крохмаль. Додаємо воду, перемішуємо тісто до однорідності, слідкуємо щоб не залишилось грудочок. Далі додаємо олію і за бажанням барвник. Тісто переливаємо до сковороди. Ставимо сковороду на невеликий підігрів і постійно помішуючи заварюємо тісто. Впродовж 2-3хв. тісто набуде гладкої злегка гумової консистенції, як на відео. Ховаємо тісто під харчову плівку і даємо охолонути до кімнатної температури. Наступним кроком змащуємо руки рослинною олією і трішечки розминаємо та розтягуємо тісто. Далі ділимо його на 5 шматочків і з кожного шматочка руками формуємо «оладку» в центр якої викладаємо крем та начинку.
Крем:
- 200г вершкового сиру;
- 130г білого шоколаду.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або у мікрохвильовій та додаємо його до сиру кімнатної температури. Збиваємо масу до кремової консистенції.
Смородинова начинка:
- 100г пюре смородини;
- 20г цукру;
- 3г желатину замоченого у 15мл води.
Пюре проварюємо з цукром до закипання, знімаємо з вогню і додаємо желатин. Розливаємо начинку по маленьких силіконових формах напівсферах. Можна залити всю начинку в роз’ємне кільце дно якого затягнуте плівкою, поставити в морозильну камеру і потім порізати начинку на шматочки.
Робочу поверхню присипаємо кукурудзяним крохмалем і формуємо тістечка, як на відео.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Набагато смачніші за котлети: як приготувати волинські мазурики
- Ароматні осінні булочки: рецепт шоколадних сінабонів від луцької кондитерки