Ароматні осінні булочки: рецепт шоколадних сінабонів від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилася рецептом шоколадних сінабонів з карамельним кремом.
Як приготувати страву дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
Рецепт булочок:
- 165мл теплого молока;
- 6г сухих або 18г пресованих дріждів;
- 40г цукру;
- 2 яйця;
- 50г розтопленого вершкового масла;
- 320-340г просіяного борошна;
- 40г просіяного какао.
До молока додаємо пів столової ложки цукру із загальної маси та дріжджі. Перемішуємо і ставимо в тепле місце на 15-20хв. Далі додаємо яйця та масло. Ретельно перемішуємо. Просіяні між собою борошно та какао додаємо до основи тіста у два прийоми. Спочатку вимішуємо тісто ложкою, потім перекладаємо його на злегка присипану борошном робочу поверхню.
Замішуємо тісто доки воно не стане еластичним і не буде липнути до рук. В процесі замішування, можна трішки змастити руки рослинною олією, щоб тісто не приліпало. Викладаємо його до більшої миски, яку змащуємо олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо втепле місце на 1год. Далі розкатуємо тісто у прямокутний пласт, змащуємо щедро підтопленим вершковим маслом, присипаємо сумішшю какао та цукру (1:7). Скручуємо рулет, який ділимо на рівні частини по 5см. Булочки викладаємо у форму з пергаментом, або змащену маслом і притрушену борошном. Даємо постояти ще 30хв. Випікаємо при 180 градусах 20-22хв. Гарячі булочки відразу змащуємо кремом.
Рецепт крему:
- 50г вершкового сиру кімнатної темпертаури;
- 30г карамелі;
- 20г вершкового масла кімнатної темпертаури.
Вінчиком вимішуємо все до однорідності.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Набагато смачніші за котлети: як приготувати волинські мазурики
- Поради для волинських господинь: що робити, якщо каламутніє розсіл у банках з огірками
- «Фісташкова опера»: рецепт смачних тістечок від луцької кондитерки