«Фісташкова опера»: рецепт смачних тістечок від луцької кондитерки

«Фісташкова опера»: рецепт смачних тістечок від луцької кондитерки

Фудблогерка Юлія Віліч розповіла, як приготувати фісташкове тістечко з шоколадом.

Рецептом десерту дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

У коментарях користувачі зазначили, що це тістечко можна назвати «фісташковою оперою».

Коржі (2шт.):

  • 200г яєчних білків;
  • 50г цукру (в білки);
  • 300г яєць;
  • 150г цукру в яйця;
  • 180г мигдального борошна;
  • 40г пшеничного борошна;
  • 40г розтопленого вершкового масла.

Яйця збиваємо з цукром впродовж до світлої пишної маси. Додаємо суміш пшеничного та мигдального борошна. Перемішуємо до однорідності. Окремо збиваємо білки з цукром до щільної консистенції. Обʼєднуємо білки з основою тіста. Вимішуємо тісто акуратно лопаткою. Ділимо на дві рівні частини. Випікаємо на деко застелене пергаментом (розмір 35/40) впродовж 10-12 хвилин при 180 градусах. Даємо коржам охолонути і вирізуємо з кожного два рівні прямокутники.

Ганаш:

  • 230г чорного шоколаду;
  • 100г молочного шоколаду;
  • 280мл жирних вершків від 33%.

Вершки нагріваємо до кипіння. Заливаємо шоколад і вимішуємо до однорідності. Закриваємо харчовою плівкою, даємо постояти в холодильнику 15-20хв.

Крем:

  • 550г вершкового сиру;
  • 3 жовтки;
  • 80мл молока;
  • 120г цукру;
  • 120г вершкового масла кімнатної температури;
  • 2ст.л натуральної фісташкової пасти;
  • 1-2 краплі зеленого барвника.

Яйця перемішуємо з молоком, додаємо цукор. Варимо масу постійно помішуючи вінчиком до температури 67 градусів. Пропускаємо через сито і додаємо масло. Перемішуємо до однорідності. Закриваємо харчовою плівкою, ставимо в холодильник на годину. Обʼєднуємо з сиром і збиваємо до однорідності. Додаємо пасту та барвник.

Пропитка:

  • 10г нерозчинної кави;
  • 200мл води;
  • 100г цукру.

Проварити 3хв. після закипання.

Збірка

Один корж потрібно покрити розтопленим шоколадом з одного боку (60-70г), і відправити в морозильну камеру до застигання шоколаду. Далі, шоколадом до низу, викласти корж на підложку. Пропитати кавовим сиропом, викласти половину крему, вирівняти по площині. Накрити наступним коржем, знову пропитати, викласти половину ганашу, вирівняти шпателем. Таким чином зібрати торт. Зверху присипати фісташками. Залишити на 5год. в холодильнику. Порізати на порційні тістечка.

Читайте також:

Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.

Читайте також:

  • Неймовірно смачні та прості в приготуванні: рецепт галет від луцької фудблогерки
  • Поради для волинських господинь: що робити, якщо каламутніє розсіл у банках з огірками

Можливо зацікавить