Неймовірно смачні та прості в приготуванні: рецепт галет від луцької фудблогерки
Лучанка Юлія Віліч поділилась рецептом двох неймовірно смачні та прості у приготуванні галети на розсипчастому пісочному тісті.
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
За словами блогерки, вони неймовірно смачні та прості в приготуванні.
Тісто (2 пироги)
- 150г вершкового масла кімнатної температури;
- 150г сметани (будь-яка жирність);
- 330г борошна;
- 1ч.л розпушувача;
- 1/4ч.л солі.
Масло збиваємо впродовж 2-3хв. Додаємо сметану кімнатної температури, перемішуємо міксером до однорідності. У кілька прийомів вводимо просіяні борошно, розпушувач + сіль. Замішуємо тісто ложкою, потім руками. Ховаємо під харчову плівку, відправляємо в холодильник на 40хв. Ділимо тісто на дві частини.
Солена начинка:
- 100г грибів (у мене шампіньйони);
- пів невеликої цибулини;
- 3 середні помідорки;
- 70г натертого сиру.
Розкатати тонко тісто, але не надто. Викласти піджарені гриби, цибулю, трохи сиру. Далі по колу викласти шматочки помідорів, засипати все сиром. Скласти пиріг.
Солодка начинка:
- 3-4 середні сливи;
- 10г кукурудзяного крохмалю + 20г цукру;
- 1/4ч.л меленої кориці + 1ст.л цукру;
- 5г розтопленого вершкового масла.
Розкатати другу частину тіста. Присипати сумішшю крохмалю та цукру. Викласти по колу сливи. Змастити них маслом і присипати сумішшю кориці та цукру. Згорнути пиріг.
Випікаємо галети при 180 градусах 27-30хв.
«Можна не чекати доки охолонуть, бо дуже смачні», - каже Юлія.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Ніжний та повітряний: рецепт торта від луцької кондитерки
- Поради для волинських господинь: що робити, якщо каламутніє розсіл у банках з огірками