Ніжний та повітряний: рецепт торта від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом торта а-ля тірамісу.
Як приготувати десерт дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Юлія зазначила, що торт вихлдить ніжним та повітряним.
Коржі (знадобиться два, порція вказана на один)
- 4 яйця;
- 100г цукру;
- 110г борошна;
- 2г розпушувача.
Яйця кімнатної температури збиваємо з цукром впродовж 7хв. до пишної світлої маси. Додаємо в один прийом просіяні борошно з розпушувачем. Акуратно вимішуємо тісто лопаткою в одному напрямку доки борошно повністю розійдеться. Тісто перекладаємо на деко застелене пергаментом, вирівнюємо по площині. Випікаємо корж при 180 градусах 12хв. Після того, як коржі повністю охолонуть, потрібно кожен розділити на три рівні смуги по 9см завширшки. Кожну смугу пропитуємо завареною та добре підсолодженою кавою, на одну кружку 4ч.л цукру.
Крем:
- 650г вершкового сиру;
- 300мл жирних вершків від 33%;
- 100г пудри.
Холодні вершки збиваємо з пудрою до легкого загущення (м‘яких піків), додаємо охолоджений сир і збиваємо до щільної кремової консистенції. Далі на кожну смугу наносимо трохи крему і вирівнюємо крем по площині.
Як зібрати тортик, блогерка показала на відео.
Крем для вирівнювання:
- 400г вершкового сиру;
- 50мл жирних вершків від 33%;
- 50г цукрової пудри.
Охолоджені інгредієнти збиваємо 2-3хв. до пишної кремової текстури.
Нагадаємо, нещодавно Юлія Віліч взяла участь у новому сезоні «МастерШеф». На кастингу дівчина приготувала качину грудку. Суддям не сподобалась страва лучанки, тож до наступного етапу їй не вдалося пройти.
Читайте також:
- Поради для волинських господинь: що робити, якщо каламутніє розсіл у банках з огірками
- Не тільки смачний, а й корисний: рецепт рахат-лукуму від луцької фудблогерки