Поради для волинських господинь: що робити, якщо каламутніє розсіл у банках з огірками
Інколи волинські господині сткаються з проблемою, що в банках з огірками розсіл починає каламутніти
Це може трапитись через бруд, що потрапив в банку, пише видання Useti.
Разом із землею до банки могли потрапити бактерії чи спори пліснявих грибків.
Якщо банку погано стерилізували, розсіл також може каламутніти. Це тому, що огірки недостатньо прогрілися.
Проблема може бути в погано вимитих банках.
Мутність заготівлі буває пов’язана з невеликою кількістю кислоти або оцту в рецепті.
Якщо банка з помутнілими огірками здулася, їсти такі овочі не можна. Можливе зараження ботулізмом.
Якщо помутніли засолені огірочки, то нічого страшного в цьому немає.
Такі огірки каламутніють через молочнокисле бродіння. Якщо кришка плоска, ще не надулась, огірки можна дістати з банки, залити окропом, додати оцет і знову закатати.
Деякі господині рекомендують так діяти з маринованими огірками. Якщо через кілька днів після закрутки банка не вибухнула, можна прокип’ятити її і приготувати новий розсіл.
Однак ми не рекомендуємо так робити, оскільки важко з’ясувати, чи помутнів розсіл через недотримання рецептури чи від цвілі.
Краще не ризикувати, а викинути банки з огірками, що помутніли.
Читайте також:
- Поради для волинських господинь: як зберігати сушені фрукти, щоб вони довго не псувалися
- Не тільки смачний, а й корисний: рецепт рахат-лукуму від луцької фудблогерки
- Перевірені поради для волинян: як і де найкраще зберігати картоплю, щоб вона не псувалась