Набагато смачніші за котлети: як приготувати волинські мазурики
Розповіли рецепт давньої та автентичної страви - волинських мазуриків.
Про це йдеться на сайті Господинька.
Інгредієнти:
- Фарш індички 1 кг;
- Яйця 3 шт;
- Вершкове масло 80 г;
- Цибуля 1 шт;
- Чвсник 2-3 зубчика;Твердий сир 100г;
- Сіль, перець, сушений часник (за смаком);
- Крихти хліба для паніровки.
Приготування
У миску до фаршу розбийте яйця, додайте м'яке вершкове масло, цибулю та часник, перебиті блендером.
Далі потрібно посолити та поперчити, всипати сухий часник. Потім натерти твердий мирна тертці. Все ретельно перемішати руками.
Сформуйте котлентки. Поставте в холодильник на 40-60 хвилин, або в морозильну камеру на 15.
Обмочіть в крихті від хліба.
Розігрійте олію та обжарте з обох боків до золотистості.
Викладіть на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.
Зазначають, що волинські мазурики набагато смачніші за котлети.
Читайте також:
- У волинських лісах рясно вродили білі гриби
- «Фісташкова опера»: рецепт смачних тістечок від луцької кондитерки
- Поради для волинських господинь: що робити, якщо каламутніє розсіл у банках з огірками